Στάση εργασίας αύριο στα αεροδρόμια όλης της χώρας

Η πρώτη τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο 7 Οκτωβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας ενώ αντίστοιχη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην έλλειψη διαλόγου για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Σύσταση , λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», καθώς και τη μερική στάση πληρωμών του συνόλου των εργαζομένων της ΥΠΑ.
Ποια είναι τα αιτήματα

1. Την απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ στο ίδιο τραπέζι.

2.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των εργαζομένων της ΥΠΑ , καθώς και την εύρεση μόνιμης λύσης προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία καταβολής τους και στο προσεχές μέλλον.

H ΟΣΥΠΑ και οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ επισημαίνουν ότι ήταν παρόν σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη Χώρα μας ακόμα και στο Εθνικό lock down, πετυχαίνοντας να μην κλείσει κανένα αεροδρόμιο και να μην ακυρωθεί καμία πτήση λόγω covid-19 μέχρι και σήμερα.

 

Σημειώνεται  ότι οι παρακάτω πτήσεις θα εκτελούνται κανονικά:

Α) Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.

Β) Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

Γ) Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Δ) Νοσοκομειακές πτήσεις.

Ε) Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.

Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ζ) Μεριμνά για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.