Σύντομα θα παραδοθεί το αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Ο καινούργιος τερματικός σταθμός, έχει ήδη νέες αίθουσες αφίξεων  και αναχωρήσεων για τους επισκέπτες και τους κατοίκους.

Οι εργασίες συνεχίζονται και παραδίδονται σταδιακά και άλλα τμήματα προς χρήση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2020 αρχές του 2021.

Η νέα σεζόν θα υποδεχθεί τους επισκέπτες της Σαντορίνης με ανανεωμένο αεροδρόμιο που θα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ο σταθμός της Πυροσβεστικής του αεροδρομίου είναι στο τελευταίο στάδιο των εργασιών και θα παραδοθεί και αυτός στο τέλος του 2020 ή στις αρχές του Ιανουαρίου του 2021.

Σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης η Fraport Greece είχε παρουσιάσει στην τοπική κοινότητα και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών καθώς και τους τοπικούς τουριστικούς φορείς, τα αναλυτικά κατασκευαστικά σχέδια για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Σαντορίνης.

Το πλάνο της εταιρείας περιελάμβανε άμεσες, αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών του αεροδρομίου, όπως και στα υπόλοιπα 13 αεροδρόμια που έχει αναλάβει στη χώρα.

Στόχος είναι οι αλλαγές αυτές, να συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού
Νέος πυροσβεστικός σταθμός
Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών
236% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού 15.640 m2 με την αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος και την ανέγερση νέου.
113% αύξηση των σταθμών Check-in (από 8 σε 17)
Διπλασιασμός των ζωνών παραλαβής αποσκευών (από 1 σε 2)
20% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 5 σε 6)
250% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 2 σε 7)
250% αύξηση των ζωνών ασφαλείας του αεροδρομίου