Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Σαντορίνη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για προμήθεια, κατοχή, αγορά, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το Σάββατο 10 Οκτώβρη , δυο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) και ένας ημεδαπός συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας με τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Θήρας.

Οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την  υπόθεση ναρκωτικών εντόπισαν τους δυο άνδρες και τους συνέλαβαν, επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή της αγοραπωλησίας  και τους ακινητοποίησαν.

Στον επιτόπιο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του ημεδαπού 33,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο «φιξάκια» κοκαΐνης, τα οποία μόλις είχε προμηθευτεί από τον αλλοδαπό έναντι του χρηματικού ποσού των 515 ευρώ.

Στην κατοχή του αλλοδαπού άνδρα βρέθηκαν 2,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα «φιξάκι» κοκαΐνης και το χρηματικού ποσό των 515 ευρώ.

 

Στις έρευνες που ακολούθησαν  παρουσία δικαστικού λειτουργού  βρέθηκαν:

 

Α) Στην κατοικία που διέμενε ο ημεδαπός με την αλλοδαπή γυναικά 42,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 8 αυτοσχέδια βεγγαλικά.

 

Β) Στην κατοικία που διέμενε ο αλλοδαπός:

  • Κοκαΐνη βάρους 510 γραμμαρίων
  • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 5 κιλών και 808 γραμμαρίων
  • Πιστόλι και 26 φυσίγγια πυροβόλου όπλου
  • 2 ζυγαριές ακριβείας

O αλλοδαπός δράστης προκειμένου να παραπλανήσει τις έρευνες υπέδειξε στους αστυνομικούς δύο διαφορετικά σπίτια από αυτό στο οποίο διέμενε και χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των ναρκωτικών.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν

512- γραμμ. Κοκαΐνη

5- κιλά & 886 γραμμ. Κάνναβη

1 πιστόλι

26- φυσίγγια

2- ζυγαριές

8- αυτοσχέδια βεγγαλικά

8- κινητά τηλέφωνα

 

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια μαζί με 8 κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

 

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα των  ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.