Κοινοί στόχοι αναδείχθηκαν στο “Συμπόσιον» Δήμου και Επιχειρηματιών στο Μεγαλοχώρι

Συνάντηση πραγματοποίησαν οι επαγγελματίες του Μεγαλοχωρίου με τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα στο Κέντρο Πολιτισμού το «ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ» στο Μεγαλοχώρι.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του Μεγαλοχωρίου, ώστε να ανευρεθούν λύσεις για την βελτίωση της ζωής των επαγγελματιών και των κατοίκων αλλά και της τουριστικής εμπειρίας των τουριστών και την οικονομική ανάπτυξη του χωριού.

Στη συνάντηση στον πολιτιστικό χώρο «Συμπόσιον» οι επαγγελματίες εξέθεσαν τα προβλήματα όπως:

  • Καθαριότητα
  • Ενημέρωση των επισκεπτών και η αισθητική αναβάθμιση του χωριού
  • Πεζοδρόμηση – Μονοδρόμηση και ωράριο τροφοδοσίας
  • Επαρκής σήμανση- σημεία επικινδυνότητας
  • Καθημερινότητα
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις

 

Συζητήθηκαν αναλυτικά, τα προβλήματα αλλά και οι λύσεις που προτείνουν οι επαγγελματίες ενώ επισημάνθηκε η πρόθεση τους να συμβάλλουν οικονομικά για την άμεση υλοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα άμεσα.

Ο Δήμαρχος απ’ την πλευρά του απάντησε σε όλα τα προβλήματα που αφορούν το χωριό και τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος σχετικά με την επίλυση τους, αλλά και για όσα είναι στο σχεδιασμό και το στάδιο προγραμματισμού . Ζήτησε από τους επαγγελματίες για ορισμένα θέματα να καταθέσουν τις προτάσεις στους στα αρμόδια τμήματα του Δήμου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει η επίλυση τους.

Επισημαίνοντας στον χαιρετισμό του ότι, το Μεγαλοχώρι μεταμορφώθηκε στο παρελθόν από τη συνέργεια των τοπικών επιχειρηματιών με την τοπική Αυτοδιοίκηση με απλές κινήσεις.

Πρέπει να δούμε την συνολική προβολή της Σαντορίνης ως κάτι ενιαίο τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε χωριού, επισήμανε ο Α. Σιγάλας απαντώντας στο σχετικό αίτημα για την πρόταση  προβολής χωριού που κατέθεσαν οι επαγγελματίες.

Η περιοχή για παράδειγμα της Καλντέρας του Μεγαλοχωρίου, είναι μία από τις περιοχές που δεν είναι προβεβλημένες και δεν την γνωρίζουν οι επισκέπτες όπως και άλλα σημεία του χωριού. Ο Χριστός Τ’ Αθέρμι και η Παναγιά η Πλάκα με τις ζεστές τους πηγές για παράδειγμα, επισήμανε ο Δήμαρχος Θήρας.

Για Κοινό Όραμα των επαγγελματιών του Μεγαλοχωρίου, των κατοίκων και του Δήμου έκαναν λόγω τόσο οι επαγγελματίες όσο και ο Δήμαρχος και η πρόεδρος του χωριού Μαρκέλα Πιτσικαλη.

Ο πολιτιστικός χώρος «Συμπόσιον», με τη ζεστή φιλοξενία του και το πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον δημιούργησε ιδιαίτερα θετικές συνθήκες, για τη συζήτηση και το αποτέλεσμα της σημερινή συνάντησης.

Η δήλωση του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα  στο Santorini Magazine για την συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Μεγαλοχωρίου.