Στο Καστελλόριζο η Σακελλαροπούλου στο Κας ο Ακάρ

Κίνηση αντιπαράθεσης και εντυπώσεων από την Τουρκία με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τα 77 χρόνια μετά την απελευθέρωση του νησιού.

Με μια σημειολογική κίνηση αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ επέλεξε να επισκεφτεί το Κας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελλόριζο, την ώρα που στο ελληνικό νησί βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να τιμήσει την 77η επέτειο από την απελευθέρωση του, επέτειο της απελευθέρωσής του από τους Γερμανούς.

Επίσκεψη στο Κας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Καστελλόριζο, πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Να σημειωθεί πως λίγο πριν από τις 11:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έφτασε στο Καστελλόριζο στο πλαίσιο διήμερης προγραμματισμένης επίσκεψής της, με αφορμή την 77η επέτειο από την απελευθέρωση του.

Ο Ακάρ συνοδεύεται από σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα AHaber, στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως η χώρα του είναι «υπέρ του διαλόγου».

Πηγή: ecozen.gr