Παρατείνεται έως τις 7 Δεκεμβρίου το lockdown

Την παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων- lockdown, μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωϊ,  για την προστασία από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .

Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, επισήμανε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αναφορικά με την παράταση του lockdown τόνισε πως η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές που δημιουργεί και μια ανησυχία. Οι περιοχές αυτές είναι η Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και η Λέσβος.

Με αφορμή των εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην γίνει καμιά τοπική γιορτή καθώς θα υπάρξει υπερμετάδοση και ζήτησε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να μην υπάρξει ανταλλαγή επισκέψεων .

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Κυβέρνηση με την βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία και την εξέλιξη της. Τονίζοντας ότι παραμένει ένας και μοναδικός στόχος που είναι οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς την Ανοιξη του 2021 και να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για την χώρα μας.

Σε σχέση με την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανέφερε πως η κυβερνητική στήριξη αποδεικνύεται από τρία στοιχεία:

 

  • Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1.260 Μ.Ε.Θ.

 

  • Το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000

 

  • Πριν από την πανδημία -για την ακρίβεια το 2018- δαπανήθηκαν για την Υγεία περίπου 3,8 δισεκατομμύρια και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω