Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση – Κατάρτιση & Δια Βίου Μάθηση

Στην 30η θέση ανάμεσα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Δεξιοτήτων για το έτος 2020.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση τέθηκε σε δημόσια Διαβούλευση, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Πέτσα.

Είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση απέναντι στης χρόνιες παθογένειες  που ιδιαίτερα την περίοδο της πολυετούς κρίσης στερούσαν βαθμούς ελευθερίας από τους μαθητές και τις νέες γενιές της Πατρίδας μας σημείωσε ο Σ.Πέτσας.

Τι είναι το Σχέδιο Νόμου

 

-Ολιστικό, καθώς στοχεύει στη συνολική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ).

 

-Κοινωνικά ευαίσθητο και δίκαιο, καθώς προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους. Καθιστά την ΕΕΚ, από λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους, συνειδητή επιλογή για πολλούς.

 

-Εθνικά αναπτυξιακό, καθώς προσφέρει ουσιαστικές εναλλακτικές επιλογές στους νέους μας, τους εφοδιάζει με σύγχρονες δεξιότητες και προσφέρει ευκαιρίες για ποιοτικές, καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας.

 

Η δημιουργία νέων ευκαιριών για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενους, συνιστά προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.