Πάνω από 500 οικοδομικές άδειες εν αναμονή ελέγχου στη Σαντορίνη

Χωρίς έγκριση παραμένουν παραπάνω από  500 οικοδομικές άδειες στη Σαντορίνη . Αποτέλεσμα της αιφνίδιας παρέμβασης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, στη διαδικασία έκδοσης του συνόλου των οικοδομικών αδειών στη Σαντορίνη.

Σε συνάντηση που  πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Θήρας, με τον Γενικό Γραμματέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας Ευθύμιο Μπακογιάννη τον ενημέρωσε για την κατάσταση επισημαίνοντας τις επιπτώσεις για την οικονομία και την αγορά εργασίας του νησιού, ενώ επανέλαβε την ανάγκη απεμπλοκής του θέματος.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι παρά τη δέσμευση από τα συναρμόδια υπουργεία, για την ταχεία διευθέτηση του θέματος, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα να έχει  διακοπή ουσιαστικά η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί.

Για τις ενέργειες που γίνονται μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων (Πολιτισμού και Ενέργειας και Περιβάλλοντος) ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την επίλυση του ζητήματος.

Για το συγκεκριμένο θέμα οι επαφές του Δημάρχου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με στόχο την δρομολόγηση μιας αποτελεσματικής και βιώσιμης λύσης.