Πανελλήνια διαδικτυακή κινητοποίηση μαθητών για το κλίμα σήμερα

Όπως όλα άλλαξαν στη ζωή μας έτσι και οι κινητοποιήσεις προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Οι μαθητικές διαμαρτυρίες για το κλίμα επιστρέφουν, παρά την πανδημία αλλά,  διαδικτυακά.

Οι Fridays for Future Greece, μαζί με την Πρωτοβουλία Νέων, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό που υπάρχουν στη χώρα μας, δεν μπορούν να ενώσουν τις φωνές τους στον δρόμο, έτσι ετοίμασαν μία πανελλήνια διαδικτυακή κινητοποίηση.

Τι αναφέρουν στο κάλεσμα τους

 

Ο Σεπτέμβρης συμβολίζει την κορύφωση των αγώνων της γενιάς μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Κάθε χρόνο οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε, φωνάζουμε για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να σταθούμε ανάχωμα στην αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Όσα διαδραματίστηκαν τους προηγούμενους μήνες δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

  • Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί.
  • Χαλάζι μέσα στο καλοκαίρι και χιλιάδες άνθρωποι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή οι κλιματικές συνθήκες καθιστούν αδύνατη την διαβίωση σε πολλές περιοχές του πλανήτη και της χώρας.
  • Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει πως τα αποθέματα φυσικών πόρων στενεύουν.
  • Η απληστία του ανθρώπου έχει στερήσει από τις επόμενες γενιές το μερίδιο που τους αναλογούσε.

Φέτος, τα δεδομένα άλλαξαν.

Η πανδημία που ταλανίζει την χώρα μας, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο, μας έκανε να σκεφτούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ασφάλεια τον αγώνα μας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το καθιερωμένο κάλεσμα για πορείες σε όλη την χώρα δεν είναι εφικτό.

Αντί γι’ αυτό, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε μία μαζική ηλεκτρονική δράση για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση.

Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση κορυφώνεται.

Συντονιζόμαστε ηλεκτρονικά μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην κεντρική πανελλήνια δράση κατά την οποία ειδικοί, επιστήμονες και ακτιβιστές θα μιλήσουν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και την αντιμετώπισή του”.

Σήμερα λοιπόν από τις 15:00 μέχρι τις 20:00, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή δράση τους, στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες, ειδικοί και ακτιβιστές σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση και διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή και την άμεση αντιμετώπισή της.

Από την Greenpeace θα συμμετέχει ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για την εκστρατεία του κλίματος και της ενέργειας, και θα μιλήσει για την “Κλιματική αλλαγή και 1,5 βαθμός Κελσίου” και τον Άλκη Καφετζή, υπεύθυνο για την εκστρατεία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με θέμα “Η πλαστική ρύπανση είναι πραγματικότητα: ποια είναι η λύση;”

Όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, “Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η κρίση του κορωνοϊού μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε μία κρίση. Με σοβαρές, μελετημένες αλλά και γρήγορες κινήσεις. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την κλιματική κρίση.”

Παρακολούθησε τη συζήτηση και στήριξέ τους, γιατί είναι στο χέρι μας να διαμαρτυρηθούμε, να ακουστούμε, να πιέσουμε, να απαιτήσουμε αυτά που θέλουμε και χρειαζόμαστε!