Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τις Ηλεκτρονικές Απάτες

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση αναφορικά με τις ηλεκτρονικές απάτες που παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της τουριστικής σεζόν από το Επιμελητήριο Κυκλάδων  και των μελών του που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Αρμόδια στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων   και παρουσίασαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναλυτικά και με παραδείγματα όλες τις συνήθεις και νέες πρακτικές που ακολουθούν οι επιτήδειοι προκειμένου μέσω της τεχνολογίας να εξαπατήσουν επιχειρηματίες και πολίτες αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα ηλεκτρονικά αρχεία και τις βάσεις δεδομένων των επιχειρήσεων.

Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση και τον διάλογο που ακολούθησε συζητήθηκαν οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών, βάζοντας άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρήσεων για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμο για όλους στη σελίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο youtube μετά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.