Μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης για την κοινότητα Ημεροβιγλίου

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση μίσθωσης μονάδας αφαλάτωσης για την κάλυψη των αναγκών της κοινότητας Ημεροβιγλίου, μέσω της ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από την ΔΕΥΑ Θήρας ύψους 178.560,00€.

Το έργο με τίτλο: «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» αφορά την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυνατότητας παραγωγής 1.000κ.μ. πόσιμου νερού ανά ημέρα.

Σκοπός της συγκεκριμένης προμήθειας είναι η κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών υδροδότησης της Δ.Κ. Ημεροβιγλίου του Δήμου Θήρας, δεδομένης της αναμενόμενης ζήτησης λόγω της σημαντικής αύξησης του τουρισμού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αλλά και της  επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου το Φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.  Μανόλης Ορφανός, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη τον ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη και τον βουλευτή Κυκλάδων Φ. Φόρτωμα για την συμβολή τους στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

ΔΕΥΑ Θήρας –  Ευχαριστήριο μήνυμα για την έγκριση χρηματοδότησης μίσθωσης μονάδων αφαλάτωσης