Νέο βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τον καιρό της χώρας – Ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι της Παρασκευής

Ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, θα σημειωθούν από το νέο χαμηλό βαρομετρικό που θα επηρεάσει τη χώρα. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, η βροχή και ο άνεμος που αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Παρασκευή 11/12 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 11/12 καθώς και οι περιοχές που θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα.

 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις και θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας μετά το μεσημέρι τα 7 και κατά τόπους πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 16-17 βαθμούς στο Αιγαίο και τους 18-19 βαθμούς στη Ρόδο και στην Κρήτη.

 

To Λιμεναρχείο Θήρας εξέδωσε εκ νέου ανακοίνωση όπου προτρέπει τους κατοίκους να προσέχουν για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων. Επίσης καλεί το Λιμενικό Ταμείο Θήρας να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθώς και τους εκπροσώπους του Αλιευτικού Καταφυγίου Βλυχάδας  να ενημερώσει τα μέλη του .

 

Συγκεκριμένα για την Σαντορίνη για σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο προβλέπεται:

 

 

 

ΠΗΓΗ: meteo.gr