Με «ανεμελιά» away είναι επικίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία.

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για το “άνοιγμα” συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με την μέθοδο του Click away , του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Πέτσα και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη.

Σε ανακοίνωση του o Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία  μεταξύ άλλων επισημαίνει,  την ανάγκη να στηριχθούν  ουσιαστικά με ρευστότητα και όχι με αναστολές εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καθώς και την αποδοχή των προτάσεων του Σύριζα Π.Σ για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και για καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ανεμελιά της κυβέρνησης οδήγησε στη σημερινή ομολογία της αποτυχίας της. Δύο υπουργοί επί μία ώρα διέψευδαν τους εαυτούς τους για όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες.

Με «ανεμελιά» away είναι επικίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία.

Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση κάνει τα ίδια εγκληματικά λάθη, δεν εκμεταλλεύεται το χρόνο του lockdown για να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες οι θυσίες πολιτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ που καταρρέει και η άρνηση για μαζικά τεστ, συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους, έχουν ως αποτέλεσμα ένα μήνα μετά οι ειδικοί να μην έχουν την πραγματική εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενώ η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Με αυτό το χάος που δημιούργησε η κυβέρνηση, η αναγκαστική παράταση του lockdown οδηγεί πλέον κυριολεκτικά στον αφανισμό εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να στηρίξει ουσιαστικά με ρευστότητα και όχι με αναστολές εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Και φυσικά να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και για καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, ώστε να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις”.