Νέα στρατηγική συμμαχία «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – GWC» και SantoWines

Σε νέα στρατηγική συμμαχία προχώρησε,  η«Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων –SantoWines» με την εταιρεία «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικής τους εντός και εκτός συνόρων, ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς δρόμους .

 

 

Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά του κρασιού και σημαντικότερος πρεσβευτής του ελληνικού αμπελώνα στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

 

Η στρατηγική συμφωνία αφορά στην ανάθεση της αποκλειστικής διάθεσης των οίνων της SantoWines στην «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» για την εγχώρια και διεθνή αγορά, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε επιλεγμένες αγορές-στόχους.

 

Η συμφωνία βασίστηκε στην αμοιβαία εκτίμηση κι εμπιστοσύνη, με γνώμονα την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την καινοτομία. Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη είναι ήδη ένα ισχυρό premium brand διεθνώς, και στόχος είναι το αποτύπωμά του να καθιερωθεί ως ICONIC BRAND διαχρονικά στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα.

 

Η εταιρεία «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» ξεκίνησε την ιστορία της, στα τέλη του 19ου αι, με την επωνυμία «Κουρτάκη», της οικογένειας που τη διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα. Μπαίνοντας δυναμικά στη δέκατη τρίτη δεκαετία της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, η εμβέλειά της απλώνεται από την Αιγιάλεια ως τη Σάμο, από τη Μαντινεία ως τη Μακεδονία, από τη Νεμέα ως την Κρήτη, παράγοντας και διακινώντας κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ. Με στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη των ιδιαίτερων οινικών φυσιογνωμιών σπουδαίων αμπελουργικών ζωνών και με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, συμβάλλει σημαντικά στην καθιέρωση της οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα και αποτελεί τον βασικό πρεσβευτή του Ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, με κρασιά τα οποία είτε οινοποιεί και εμφιαλώνει η ίδια στις εγκαταστάσεις της, είτε οινοποιούν και εμφιαλώνουν οι καλύτεροι οινοποιοί της χώρας, οι οποίοι συνεργάζονται εμπορικά μαζί της.

 

H SantoWines, αποτελεί μια δυναμική συνεταιριστική οργάνωση που εκπροσωπεί όλους τους αγρότες του νησιού και μετρά 1200 μέλη-παραγωγούς. Η επιχειρηματική της δράση συμβαδίζει με τον έντονα κοινωνικό της χαρακτήρα και βασίζεται στη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα, την υψηλή ποιότητα και την αειφόρο ανάπτυξη του αγροτικού τοπίου.

 

Απευθυνόμενη στο παγκόσμιο κοινό, παράγει ένα πλούσιο portfolio κορυφαίας ποιότητας οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, φρέσκων, παλαιωμένων, βιολογικών, αλλά και σύγχρονων και καινοτόμων, όπως είναι η σειρά του SANTO Sparkling λευκό και ροζέ.

 

Με διακριτική πολυτέλεια και απλότητα, η ταυτότητα των οίνων της SantoWines “αφηγείται” τη συναρπαστική ιστορία του μοναδικού στον κόσμο ηφαιστειακού terroir της Σαντορίνης και εκφράζει απόλυτα τη “μαγική” αίσθηση του τόπου καταγωγής τους.

 

«Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική μας για την ακόμα πιο ευρεία και άσειστη εδραίωση των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, στο πλαίσιο ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά οίνου, η οποία επιτάσσει την ύπαρξη επιλεγμένων συνεργειών, με κοινό όραμα και στόχους. Προσδοκούμε ότι η συνεργασία αυτή θα στεφθεί με τη μέγιστη επιτυχία.» δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ της SantoWines, κ. Μάρκος Καφούρος για την συνεργασία.

 

«Η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, καθώς συνδέεται με μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές ζώνες του κόσμου, και ιδίως με τη SantoWines και τα υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικά προϊόντα της. Η SantoWines, εκπροσωπώντας επάξια το μοναδικό αυτό terroir, έχει όλα τα εφόδια με τη συνεργασία αυτή για να κατακτήσει την πρωταγωνιστική θέση που της αξίζει, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.» δήλωσε σχετικά ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», κ. Δημήτρης Κουρτάκης .