Α.Σιγάλας: Ανάγκη για αυτοπειθαρχία, ψυχραιμία αλληλεγγύη και σεβασμό στην δημόσια υγεία

Ανοιχτή επιστολή προς του πολίτες της Σαντορίνης εξέδωσε ο Δήμαρχος Θήρας Α. Σιγάλας μετά την επιβολή πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Θήρας, καλεί τους πολίτες της Σαντορίνης, να μην εφησυχάζουν και να επιδείξουν αυτοπειθαρχία στην τήρηση των μέτρων, ψυχραιμία και αλληλεγγύη με σεβασμό στην δημόσια υγεία.

 

Επίσης ζητά να μην επιτρέψουν στους ελάχιστους ανεύθυνους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,να καταστρέψουν με την αντικοινωνική τους συμπεριφορά τη συλλογική προσπάθεια και να κρατηθεί η Σαντορίνη όρθια και υγειονομικά ασφαλής.

Δεν παρέλειψε να τονίσει , «να αγνοήσουν κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης, διασποράς ψευδών ειδήσεων και δημαγωγίας. Να αποδοκιμάσουν τους τιμητές και «εισαγγελείς» του διαδικτύου, τους κάθε μορφής πολιτικάντηδες και «παντογνώστες» που δυστυχώς ευδοκιμούν σε αφθονία, σε εποχές κρίσης κι αβεβαιότητας.
Να καταδικάσουν το «κυνήγι μαγισσών» και τη στοχοποίηση συνανθρώπων με την επίκληση δήθεν «αποκλειστικών» πληροφοριών».

 

Τέλος ο Δήμαρχος Θήρας Α. Σιγάλας μεταξύ άλλων αναφέρει πως η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος, «όπως το πράξαμε εξ αρχής, θα είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και δράση χωρίς να υπολογίσουμε κανενός είδους κόστος, θα λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας, παρέχοντας διαρκώς έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

 

Είμαι βέβαιος ότι, στη συντριπτική σας πλειοψηφία μοιράζεστε μαζί μου τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αγωνίες αλλά και τι ίδιες προσδοκίες κι ελπίδες.

 

Θα δώσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί, όπως εμείς οι Σαντορινιοί ξέρουμε. Θα προστατεύσουμε την υγεία μας και θα διατηρήσουμε το νησί μας υγειονομικά ασφαλές, έτοιμο να κατακτήσει και φέτος την κορυφή μεταξύ των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών».

 

Σας παραθέτουμε την ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Θήρας Α. Σιγάλα:

 

«Αγαπητές και Αγαπητοί συμπατριώτες μου.

Η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας όπως διαμορφώθηκε από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, επέβαλε για λόγους κυρίως αποτροπής της περαιτέρω διάδοσης της νόσου, να αυστηροποιηθούν τα μέτρα εποπτείας των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων στη Σαντορίνη.

Στις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις μου είχα εγκαίρως τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα και είχα επισημάνει την ανάγκη εγρήγορσης και αυστηρής επιτήρησης στην εφαρμογή των μέτρων απορρίπτοντας βεβαίως τη δημιουργία κλίματος πανικού. Είχα τέλος προτρέψει να αποφύγουμε όλοι τον πειρασμό μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, την κινδυνολογία και την παραπληροφόρηση.

Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος μας και σε αυτή τη φάση της πανδημίας δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε σε σειρά στοχευμένων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 όπως απολυμάνσεις, rapid test στους εκπαιδευτικούς, συντονισμός των αρμόδιων αρχών για εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου αλλά και εντός του νησιού και μετάκληση στη Σαντορίνη, για δεύτερη φορά σε σύντομο διάστημα, κλιμακίου του ΕΟΔΥ, το οποίο στις 28 και 29 Ιανουαρίου πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό διαγνωστικών τεστ.

Σήμερα απευθύνομαι και πάλι σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου για να σας καλέσω για μια ακόμη φορά να επιδείξουμε την υπευθυνότητα, την καρτερικότητα και κυρίως την αποφασιστικότητα που μας διακρίνει ως κοινωνία.

Να σας παρακαλέσω να επιδείξουμε αυτοπειθαρχία, ψυχραιμία, αλληλεγγύη και σεβασμό στην υγεία και τη ζωή τη δική μας και των συνανθρώπων μας και να τηρήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.

Να σας ζητήσω να μην επιτρέψουμε στους ελάχιστους ανεύθυνους να καταστρέψουν με την αντικοινωνική τους συμπεριφορά τη συλλογική μας προσπάθεια και να κρατήσουμε τη Σαντορίνη όρθια και υγειονομικά ασφαλή.

Τέλος να σας καλέσω να αγνοήσετε κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης, διασποράς ψευδών ειδήσεων και δημαγωγίας. Να αποδοκιμάσουμε τους τιμητές και «εισαγγελείς» του διαδικτύου, τους κάθε μορφής πολιτικάντηδες και «παντογνώστες» που δυστυχώς ευδοκιμούν σε αφθονία, σε εποχές κρίσης κι αβεβαιότητας.

Να καταδικάσουμε το «κυνήγι μαγισσών» και τη στοχοποίηση συνανθρώπων μας με την επίκληση δήθεν «αποκλειστικών» πληροφοριών.

Η Δημοτική Αρχή κι εγώ προσωπικά, όπως το πράξαμε εξ αρχής, θα είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και δράση χωρίς να υπολογίσουμε κανενός είδους κόστος, θα λάβομε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας, παρέχοντας διαρκώς έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Είμαι βέβαιος ότι, στη συντριπτική σας πλειοψηφία μοιράζεστε μαζί μου τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αγωνίες αλλά και τι ίδιες προσδοκίες κι ελπίδες.

Θα δώσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί, όπως εμείς οι Σαντορινιοί ξέρουμε. Θα προστατεύσουμε την υγεία μας και θα διατηρήσουμε το νησί μας υγειονομικά ασφαλές, έτοιμο να κατακτήσει και φέτος την κορυφή μεταξύ των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών.

Ενωμένοι είμαστε δυνατοί!»