Κλείνει ο παλιός δρόμος από Φηρά για Οία για 24ώρες λόγω κατολίσθησης

Το κλείσιμο του παλιού δρόμου από τα Φηρά προς την Οία για 24ώρες λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ,  αποφάσισε ο Δήμος Θήρας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Δρόσο το κλείσιμο του δρόμου είναι επιβεβλημένο, καθώς η κατολίσθηση έκλεισε το οδόστρωμα αλλά και μεγάλες πέτρες που στέκουν επικίνδυνα πάνω στο βουνό πρέπει να απομακρυνθούν καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν στο οδόστρωμα.

 

photo: P. Mitilinaios

 

Ο κ. Δρόσος δήλωσε στο Santorini Magazine πως «κλείνει για 24 ώρες ο παλιός δρόμος από τα Φηρά προς την Οία από σήμερα 30 Ιανουρίου στις 13:00 έως αύριο στις 12 το μεσημέρι 31 Ιανουαρίου”.

 

Πως θα γίνεται η Κυκλοφορία

 ” κλείνει ο παλιός δρόμος από τα Φηρά προς Οία από το ύψος που βρίσκεται το ξενοδοχείο San Antonio και η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από την Παναγία του Καλού. Από την πλευρά της Οίας προς τα Φηρά η κυκλοφορία θα γίνεται από τους Μπαξέδες”

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας Σ.Δρόσος άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία ώστε να γίνεται η διέλευση των οχημάτων με ασφάλεια.

“Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται ήδη στο σημείο της κατολίσθησης και προσπαθούν να απομακρύνουν τις πέτρες και τους βράχους για να λύσουν το πρόβλημα.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Σαντορίνης να είναι προσεκτικοί “, δήλωσε.

photo: P.Mitilinaios