Μια ακόμη βράβευση για το«EGEO– Η θάλασσα για μένα» οι Κυκλάδες στη μεγάλη οθόνη

Το «EGEO– Η θάλασσα για μένα», ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που εξετάζει τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερου Μικρού Μήκους ντοκιμαντέρ στη διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ GEO FILM FESTIVAL στην Ιταλία.

Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία και παραγωγή της Βίκυς Μαρκολέφα και Bastian Fischer, έχει ως επίκεντρο τις Κυκλάδες, προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018 και έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε ελληνικά και ξένα διεθνή φεστιβάλ.

«Το EGEO μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα, την ανεκτίμητη αυτή πηγή ζωής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, κινδυνεύει» δηλώνουν οι σκηνοθέτες και παραγωγοί της ταινίας.

Είναι γυρισμένο στις Κυκλάδες, η Σέριφος, η Σίκινος, η Κίμωλος και η Φολέγανδρος είναι οι πρωταγωνίστριες μαζί με τους ανθρώπους της θάλλασσας.

Περιγράφουν τη ζωή τους και τις μικρές και μεγάλες χαρές που τους χαρίζει. Η εκπαίδευση των παιδιών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να την αγαπήσουν και να την σέβονται. Η θάλασσα δεν είναι μόνη της περιέχει και τους κατοίκους της, τα ψάρια,τους θαλάσσιους οργανισμούς, τις χελώνες . Μια θαλάσσια χελώνα τους μαθαίνει τι είναι, πόσα χρόνια ζει σ αυτά τα νερά και πως μπορούν να την προστατεύσουν. Σημαντικό για την επιβίωση της είναι να μην μολύνεται η θάλασσα τα πλαστικά μιας χρήσης δεν είναι κάτι που τη βοηθάει για να ζήσει όπως κανέναν μας.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Mind the Bump σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη και το MEDASSET και υπό την αιγίδα των Δήμων Σικίνου, Σερίφου, Κιμώλου και Φολεγάνδρου.

Σας προτείνω να τη δείτε παρακολουθείστε τα πρόσωπα των ανθρώπων που μιλούν για την θάλασσα την αγάπη στα μάτια τους και τις αστραφτερές ματιές των παιδιών που χαίρονται τη γνώση που τους χαρίζεται.

Δείτε το βίντεο EΔΩ

«EGEO– H thalassa gia mena» /Screenshot