Καταχωρήστε τον ήχο του δάσους σας, στο Sounds of the Forest

 

Διαδραστικός χάρτης μέσω διαδικτύου με ήχους της φύσης,  δημιουργήθηκε και είναι στη διάθεση όλων μας.

Στο Sounds of the Forest περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις από δάση απ όλο τον κόσμο και είναι μια βιβλιοθήκη ανοιχτών πηγών διαθέσιμη για όλους μας.

Μας δίνει την δυνατότητα να συμβάλλουμε οι ίδιοι στην καταγραφή των ήχων των δασών μας,  αλλά και να δούμε πόσο διαφορετικοί είναι μεταξύ τους οι ήχοι των οικοσυστημάτων σ όλο τον κόσμο.

Μέσω του Sounds of the Forest μπορείτε να καταχωρήσετε στον χάρτη ήχους  που έχετε ήδη από τα δάση του τόπου σας ή να ηχογραφήσετε τους ήχους, σ’ αυτά που θα επισκεφθείτε.

Στην Ελλάδα έχουν καταχωρήσει έναν μόνο ήχο από το φαράγγι Πλατιά (Γριά Βάθρα) στη Σαμοθράκη.

O χάρτης δημιουργήθηκε από το Timber Festival μια τριήμερη εκδήλωση που γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσουν τη σύνδεση της ανθρωπότητας με τα δέντρα. Η τέχνη, η μουσική και η δημιουργικότητα, είναι τα στοιχεία αυτής της γιορτής. Φέτος η ακύρωση του Φεστιβάλ  μέχρι το 2021, λόγω της πανδημίας, ενίσχυσε την δημιουργικότητα με αποτέλεσμα την δημιουργία του διαδραστικού χάρτη με τους ήχους του δάσους, Sounds of the Forest.

Περισσότερες από 60 χώρες με περισσότερους από 600 ήχους απ΄όλη τη Γη έχουν ήδη καταχωρηθεί στην βιβλιοθήκη των ήχων.

Οι ηχογραφήσεις θα χρησιμοποιηθούν από τέσσερις μουσικούς  και θα κυκλοφορήσουν στο Timber Festival to 2021.

 

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Όλοι

Πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

‘Ένα λεπτό ηχογράφηση των ήχων από το δικό σας τοπικό δάσος είναι αρκετό. Θα τον συνοδεύσετε με μια φωτογραφία του δάσους που αντιπροσωπεύει ο ήχος και μια σύντομη περιγραφή  για το τι ακούγετε στην ηχογράφηση.

Μπορείτε να κάνετε την καταχώρηση σας εδώ

 

 

Mε πληροφορίες από το Ecozen, Sounds of Forest.