Φά’ το πριν τα φάει.. και θα με θυμηθείς!!!

Διαδικτυακή εκδήλωση για τους «εισβολείς» της Μεσογείου και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, την τοπική οικονομία και την ανθρώπινη υγεία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 9 Οκτωβρίου στις 12:00 η iSea και το Cyclades Preservation Fund.

Τα ξενικά είδη στις θάλασσες μας αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και οι καταγραφές και οι δράσεις για την αντιμετώπιση τους είναι απαραίτητες.


Στην εκδήλωση εκτός από την ενημέρωση θα δείτε πως μπορούμε να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι μέρος της λύσης του προβλήματος .

Επιστήμονες, δύτες, αλιείς, εστιάτορες και σεφ θα μας εξηγήσουν τις επιπτώσεις από την παρουσία των ξενικών ειδών στην Μεσόγειο, αλλά και την …νόστιμη λύση που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Η συνεργασία είναι το κλειδί για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία, αναφέρουν οι διοργανωτές γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Μας προσκαλούν να προστατεύσουμε τις θάλασσες με το πιρούνι μας να μοιραστούμε ιδέες και συνταγές και να ενημερωθούμε για το πρόβλημα των ξενικών ειδών που αυξάνονται στις θάλασσες μας.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων iSea  και το Ίδρυμα για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων CPF

 

Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετέχουν:

Νίκος Δούμπας, Yπεύθυνος του προγράμματος «Φα’ το πριν τα φάει» -iSea
Γιώργος Νούνεσης, Φωτογράφος – Part of the solution
Βαγγέλης Παράβας, Βιολόγος
Λεωνίδας Μουμούρης, σεφ εστιατορίου Youkali
Μιχάλης Κρόσμαν, Πρόεδρος Αλιέων Αμοργού
Δημήτρης Καμπανός, Δύτης- Dive In Action
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαριάννα Βλάσση, συνεργάτης ανάπτυξης και εξεύρεσης πόρων του Cyclades Preservation Fund.
Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μέσω ΖΟΟΜ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/94901486988…