Η εκπαιδευτική δράση ” Η μουσική πάει σχολείο” ταξίδεψε τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Σαντορίνης και Θηρασιάς

Για μια ολόκληρη εβδομάδα οι μαθητές της Σαντορίνης και της Θηρασιάς ταξίδεψαν μελωδικά στα μονοπάτια της κλασικής μουσικής με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Η μουσική πάει σχολείο” .

Η εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου είχε ως στόχο,  να γνωρίσει την κλασική μουσική στους μαθητές αλλά και να τονίσει τη σημασία της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών στο φυσικό τους περιβάλλον , το σχολείο,  μέσα από τις συναυλίες κλασικής μουσικής που πραγματοποιήθηκαν.

 

 

Η  δράση ολοκληρώθηκε με μία ομιλία με θέμα «Τα οφέλη της μουσικής εκπαίδευσης» και μία συναυλία κλασικής μουσικής από τους διακεκριμένους μουσικούς Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί), οι οποίοι αποτέλεσαν  και τους εμπνευστές του επιμορφωτικού προγράμματος.

Η εκπαιδευτική δράση τελούσε υπό την αιγίδα του  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε από το  Δ.Α.Π.Π.ΟΣ σε συνεργασία με το «Transcription Ensemble».

Ο ΔΑΠΠΟΣ  σε μήνυμα του ευχαριστεί το Εθνικό Ωδείο Θήρας και τον διευθυντή του κ. Κώστα Γρηγορίου, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων και φυσικά τα παιδιά  που «αγκάλιασαν» με θέρμη και ενδιαφέρον μία τόσο όμορφη κι επιμορφωτική δράση.