Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Santorini Experience 2022 VIDEO/ PHOTO’S

 

Η διοργάνωση Santorini Experience 2022  που πάντρεψε φέτος τον πολιτισμό με τον αθλητικό τουρισμό μέσα από την επικοινωνία της “Δαιδαλικής Κόρης της Θήρας” και το Ακρωτήρι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου φιλοξενώντας παγκόσμιους αθλητές και αθλήτριες.

Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη και έδωσαν το παρόν σ’ αυτή τη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά στο νησί μετά από 2 χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας.

Το Ακρωτήρι, τα Φηρά η Οία το Ημεροβίγλι και το Ηφαίστειο είχαν την τιμητική τους,  μέσα από τις διαδρομές στο τρέξιμο και την εντυπωσιακή κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες δρομείς και κολυμβητές από 22 χώρες ( ενδεικτικά Η.Π.Α., Βραζιλία, Ουρουγουάη, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Τζαμάικα, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) συμμετείχαν από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό,  διασκεδάζοντας ταυτόχρονα στο πλαίσιο της διοργάνωσης, όπου πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις.

 

Η έναρξη δόθηκε από το Ακρωτήρι στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η διαδρομή των 5χλμ ” Αριστείδης Αλαφούζος” γνωρίζοντας για πρώτη φορά μέσω του Santorini Experience τον οικισμό όπου βρίσκεται ο προϊστορικός οικισμος του Ακρωτηρίου ένας από τους μοναδικούς στην Ευρώπη. Ο αγώνας ξεκίνησε απο τον Αγ. Ραφαήλ με κατεύθυνση τον μοναδικό Φάρο του Ακρωτηρίου που βρίσκεται στο Δυτικότερο σημείο του νησιού απο το 1892 και επέστρεψαν για τον τερματισμό στον Αγ. Ραφαήλ.

 

 

Συνεχίστηκε το Σάββατο στην Οία 24 Σεπτεμβρίου με τον Ημιμαραθώνιο ” Δαιδαλική Κόρη της Θήρας” συστήνοντας το μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, που χρονολογείται στα 640 π.Χ.  στο διεθνές κοινό μέσα από μια διαδρομή όπου οι αθλητές κατευθύνθηκαν στο Ημεροβίγλι και τα Φήρά και επέστρεψαν για τον τερματισμό τους στην Οία.

 

2_Daedalic Kore of Thira Half Marathon_Santorini Experience by Elias Lefas

2_Daedalic Kore of Thira Half Marathon_Santorini Experience by Elias Lefas

 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το Santorini Experience ολοκλήρωσε το αθλητικό μέρος με την κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών. Μια εντυπωσιακή και δύσκολη διαδρομή με πολλούς συμμετέχοντες όλων των ηλικιών από όλο το κόσμο.

 

santorinimagazine.gr

Εντυπωσιακή υποβρύχια λήψη από το SantoriniExperience 2022 / Sharon Van Rouwendaal και Δημήτρης Νέγρης (photo by Elias Lefas @ Santorini Experience)

santorinimagazine.gr

 

Σημαντικές χαρακτήρισε τις διοργανώσεις  όπως το Santorini Experience, η Κέλλυ Αραούζου εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ, στο Santorini Magazine επισημαίνοντας ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους αθλητές να βρεθούν και να χαρούν τις μοναδικές στιγμές.

 

 

Για την διοργάνωση του Santorini Experience την σύνδεση του πολιτισμού αλλά και την σημαντικότητα του θεματικού τουρισμού για τη Χώρα,  μίλησε στο Santorini Magazine η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

 

 

Κολυμβητικός αγώνας με τη μέγιστη ασφάλεια

Στην απόλυτη ασφάλεια του αγώνα συνέβαλε τα μέγιστα η Συνένωση Λεμβούχων Θήρας που μετέφερε τους αθλητές στο ηφαίστειο και συνετέλεσε στην ομαλή διεξαγωγή της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, οι 100 εξειδικευμένοι συνοδοί μέσα στο νερό, κυρίως με την βοήθεια της Lifeguard Patrol που πέραν του προσωπικού, είχε και αρκετά ναυαγοσωστικά σκάφη, το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, το Atlantis Dive Center, ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, και η Caldera Yachting, έχοντας όλοι μαζί πάνω από 30 σκάφη δίπλα στους αθλητές!

santorinimagazine.gr

santorinimagazine.gr

Το Santorini Experience φρόντισε τους κολυμβητές με την παροχή του σωσιβίου ασφαλείας που φόρεσαν υποχρεωτικά για ασφάλεια όλοι οι κολυμβητές. Μάλιστα αθλητές όπως οι Rouwendaal και Carlin έδωσαν το παράδειγμα κολυμπώντας με σωσίβιο ασφαλείας.

Με το τέλος του κολυμβητικού αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής, κ. Νίκος Γέμελος δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρονιά στο Santorini Experience είναι μοναδική. Αυτή τη χρονιά όμως είναι η χρονιά που ξαναμπήκε κανόνας ώστε αυτή η διοργάνωση να γίνεται και πάλι κάθε χρόνο. Η επανάληψη αυτή μας βοηθάει να μην χάσουμε αυτό το ωραίο γεγονός και η εμπειρία να μεταφερθεί σε όλους. Διοργανώσεις σαν το Santorini Experience φέρνουν κόσμο στην κολύμβηση».

Ονόματα Παγκόσμιας Κλάσης στο Santorini Experience 2022

Σπουδαίοι αθλητές μετέφεραν το μήνυμα πολιτισμού, που εκπέμπει η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας σε όλο τον κόσμο, μέσα από την παρουσία τους στο φετινό Santorini Experience.

Περικλής Ιακωβάκης, Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια

 

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Δις χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης

 

Ελληνοαμερικανός υπεραμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης

Ανάδειξη του Πολιτισμού με τη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας

 

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού,  Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Θήρας,  Αντώνη Σιγάλα και της Αντιδημάρχου Θήρας και Υπεύθυνης Πολιτισμού, Σοφίας Κίτσου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας.

santorinimagazine.gr

 

Το σπάνιο αριστούργημα της ελληνικής γλυπτικής του 7oυ αιώνα π.Χ., που ήρθε στο φως το 2000 από τον Θηραίο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα, κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφικής έρευνας στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης της Θήρας, στη νοτιοανατολική Σελλάδα, αποτελεί πλέον το κεντρικό έκθεμα του υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας. Το παγκόσμιο κοινό έχει πλέον τη δυνατότητα να θαυμάσει την υπερφυσικού μεγέθους αρχαϊκή κόρη από λευκό ναξιώτικο μάρμαρο, ύψους 2,30μ. και βάρους 750 κιλών, 22 ολόκληρα χρόνια μετά την ανακάλυψή του, στο υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας, στα Φηρά.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

 

 

Ο Δήμος Θήρας που δίνει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στον τουρισμό, αλλά περισσότερο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θήρας,  Αντώνιος Σιγάλαςμετά την επίσκεψη στην “Δαιδαλική Κόρη της Θήρας “.

 

 

Οι αθλητές που βρέθηκαν στη Σαντορίνη και τιμήθηκαν από τη διοργάνωση

 

  • Η δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που τίμησε τη χώρα μας και μας έκανε όλους περήφανους με τις επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου

 

 

  • Η Ολλανδή, χρυσή και αργυρή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal

 

  • Η Βρετανίδα, δύο φορές αργυρή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Jazz Carlin

 

  • Ένα από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου, ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης

 

  • O Ελληνοαμερικανός υπεραμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης, που με τη συμμετοχή του πρόβαλε και διέδωσε το μήνυμα του αθλητισμού και του πολιτισμού της Σαντορίνης, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε όλο τον κόσμο.

 

Κατά τη διάρκεια του Santorini Experience εκτός από τους αγώνες και την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας πολλές παράλληλες δράσεις προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης . Κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες  που βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία όλου του κόσμου στήριξαν την διοργάνωση του  Santorini Experience.

Το Santorini Experience,  αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το Santorini Experience εντάχθηκε στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.