Γεωλογική ξενάγηση και ενημέρωση, από το ΙΜΠΗΣ 1 και 2 Απριλίου

Στην καθιερωμένη ετήσια ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια προσκαλεί τους κατοίκους της Σαντορίνης το ΙΜΠΗΣ για  ενημέρωση για το ιδιαίτερο γεωλογικό χαρακτήρα του νησιού  το διήμερο 1η και 2 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ.

Την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση  παρουσίαση και την δεύτερη η γεωλογική ξενάγηση.

Συγκεκριμένα  το Σάββατο 1 Απριλίου στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια.

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης, με κύριο θέμα την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης αξιοποιώντας νέες τεχνολογίας και ειδικότερα δεδομένα από τους δορυφόρους τού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

 

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

Καινοτόμες Τεχνολογίες Δορυφορικής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Μιχαήλ Φουμέλης (Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής Τομέα Φυσικής και Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας, Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ)

Ενημέρωση για την κατάσταση των ηφαιστείων της Σαντορίνης, Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού μας.

 

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή  ωστόσο για την ετήσια γεωλογική ξενάγηση την Κυριακή 2 Απριλίου σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΙΜΠΗΣ έχει ήδη συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων καθώς οι θέσεις ήταν περιορισμένες.