Εκδήλωση: “Η δημιουργία του ηλιακού συστήματος” σήμερα στις 19:30 στο Γυμνάσιο Μεσσαριάς

Μια μοναδική εμπειρία  από την Θηραϊκή Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών και το Γενικό Λύκειο Θήρας θα έχετε την δυνατότητα να βιώσετε σήμερα στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Γυμνάσιο Μεσαριάς Θήρας.

«Η δημιουργία του ηλιακού συστήματος» αποτελεί το θέμα της ομιλίας  του Κοσμά Γαζέα, αστροφυσικού στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει νυχτερινή παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο καθηγητής κ. Γαζέας και οι συνεργάτιδές του, Μαρία Παναγοπούλου, φυσικός, και Αφροδίτη Καραμήτρου, φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησαν σχετική παρουσίαση και παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο, με τους μαθητές του ΓΕΛ Θήρας και των Γυμνασίων Θήρας, Μεσαριάς και Εμπορείου στις 30 και 31 Μαρτίου, κατά τις πρωινές σχολικές ώρες.

Η Θηραϊκή Εταιρεία επιθυμεί να ευχαριστήσει το ΓΕΛ Θήρας για την άψογη συνεργασία, το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Μεσαριάς για την παραχώρηση των χώρων, καθώς και όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.