Ενισχύει τα νησιά και την περιφέρεια η AEGEAN με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

AEGEAN: 100+ δρομολόγια εξωτερικού απευθείας από την περιφέρεια για το 2021 – 3 νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Μύκονο και Σαντορίνη

 

Ενισχύει τη δραστηριότητα της στη περιφέρεια η AEGEAN με 17 έως 20 αεροσκάφη που θα επιχειρούν απευθείας και αποκλειστικά από τις 7 περιφερειακές βάσεις της.

Στόχος είναι να συμβάλλει στην ανάκαμψη του τουρισμού τη νέα τουριστική περίοδο.

Θα προσθέσει επίσης 50 επιπλέον δρομολόγια ενισχύοντας τον αριθμό αεροσκαφών για ναυλωμένες πτήσεις, με τις πτήσεις που θα εξυπηρετούνται απευθείας από την περιφέρεια να αυξάνονται σε 100.
Το πρόγραμμα που σχεδίασε η ΑEGEAN για τη νέα τουριστική περίοδο το 2021 στηρίζεται στην ενίσχυση και την ανάπτυξη του δικτύου της με πολλές απευθείας πτήσεις από τα νησιά και την περιφέρεια σύμφωνα με την τάση των επισκεπτών του 2020. Στόχος είναι να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι επισκέπτες στον τουριστικό προορισμό που επιλέγουν για τις διακοπές τους χωρίς τους συνδιασμούς 2-3 προορισμών μια τάση που αναπτύχθηκε και αναμένεται να διαρκέσει όσο θα διαρκεί και η πανδημία.

 

Θα ενισχυθούν σημαντικά οι βάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τα Χανιά, αλλά δημιουργούνται και 3 νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονο με 33 νέα απευθείας δρομολόγια. Η βάση της εταιρείας στην Αθήνα ως βασικός κόμβος δραστηριότητας του δικτύου της θα διατηρήσει 37- 40 αεροσκάφη για την προσβασιμότητα και διασυνδεσιμότητα με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα μικρότερα νησιά. Στόχος είναι η ανάκαμψη του τουρισμούς προς την περιφέρεια.

 

 

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια προς το εξωτερικό είναι ήδη διαθέσιμη στα συστήματα κρατήσεων  και αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2021. Με αυτόν τον τρόπο θα υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς και θα δώσει την ευκαιρία στους επιβάτες της AEGEAN να εκμεταλλευτούν τις “early booking” προσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.

 

Είναι σημαντικό να προσδιοριστούν οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, όπου αυτό θα κριθεί αναγκαίο και να προχωρήσει η 1η φάση των εμβολιασμών στο διάστημα που μεσολαβεί. Η δημοσίευση των συμπερασμάτων της κοινής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) που πραγματοποιήθηκε είναι σημαντική καθώς υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται ήδη στην αερομεταφορά. Η οριστικοποίηση του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου προκειμένου να αποσαφηνιστεί η εικόνα.

 

«Βρισκόμαστε σήμερα στην πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας. Οφείλουμε ωστόσο να προγραμματίζουμε, να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες των επιβατών μας και να δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη, μόλις οι υγειονομικές εξελίξεις το επιτρέψουν. Προς αυτήν την κατεύθυνση, δημοσιεύουμε σήμερα ένα μεγάλο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων εξωτερικού για το 2021 για την περιφέρεια και τα νησιά και με αφετηρία τον προσεχή Μάϊο και Ιούνιο. Σταθερή μένει η δέσμευσή μας για υγειονομικά ασφαλή ταξίδια και το 2021, όπως και το 2020, αλλά και η προσήλωσή μας στην στήριξη του τουρισμού», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN.