Ελάχιστο εισόδημα για τους ανέργους στην εστίαση και τον τουρισμό

Την διασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος για τους ανέργους στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού αλλά και για όσους δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα 50 ένσημα που απαιτούνταν για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας, πρότεινε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας.

Σε διαδοχική επικοινωνία που είχε ο Μ. Κόνσολας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Γ. Τσακίρη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη ,συζητήθηκε η στήριξη των ανέργων και συγκεκριμένα η διασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος μέσα από τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό τουρισμού η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει διπλό όφελος καθώς οι άνεργοι θα αποκτήσουν ένα εισόδημα ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας.

Θετικά τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Γ. Τσακίρης στην πρόταση, επισημαίνοντας ότι ότι υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν πόροι για την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους στον τουρισμό και στην εστίαση, οι οποίοι δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.

Την πρόταση θα επεξεργαστεί άμεσα, μετά την συζήτηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ ο οργανισμός που είναι και ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης.

«Όταν λέμε ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, η σκέψη μας πηγαίνει σε αυτούς που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, στους ανέργους στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης. Οι συμπολίτες μας που είναι άνεργοι πρέπει να στηριχθούν, να έχουν ένα εισόδημα και ταυτόχρονα να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από προγράμματα κατάρτισης.» τόνισε σε δήλωση του, ο κ. Κόνσολας.