Δεν φτάνει μόνο η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη στην Φολέγανδρο

Με καλωσόρισμα στη δύσκολη πραγματικότητα της Φολεγάνδρου χαιρέτησε την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γ.Λεονταρίτη στο νησί όπως και στην Ίο και τη Σίκινο στην πρόσφατη περιοδεία του , ο Χρήστος Βενιανάκης αναπληρωτής περιφερειακός σύμβουλος  Θήρας με επιστολή του, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν φτάνει πια μόνο η επίσκεψη.

Παραθέτοντας 5 σημεία – προβλήματα του νησιού στην επιστολή του και φωτογραφικό υλικό απαντά στις δηλώσεις του κ. Λεονταρίτη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γ. Λεονταρίτης επισκέφθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου τη Φολέγανδρο και μετά από συνάντηση που είχε με τη Δήμαρχο Ευθαλία Παπαδοπούλου και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου του νησιού δήλωσε ότι:

Δεσμεύεται για την πλήρη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού της Φολεγάνδρου, μέσω της απόφασης της Περιφερειακής Αρχής για αύξηση της χρηματοδότησης προς τον Δήμο, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα .

Παράλληλα μετά από επιτόπια αυτοψία δεσμεύθηκε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων θα αναλάβει να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (ολοκλήρωση μελετών – δημοπράτηση και παρακολούθηση) για την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στο νησί, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι στερείται οποιουδήποτε χώρου άθλησης στο συγκεκριμένο άθλημα, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να επισκευάσει τις φθορές που έχει υποστεί το γήπεδο Volley και basket.

 

 

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ο Χ.Βενιανάκης στην επιστολή του επισημαίνει:

1. Κατά αρχήν, τον Καλωσορίζω στην δύσκολη πραγματικότητα του Νησιού μας, που, όπως και ο Ίδιος διαπίστωσε, (Με καθυστέρηση, 6 Χρόνων βέβαια), στερείται σημαντικών υποδομών.

2. Αν και δηλώνει αναρμόδιος για το Έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου, που εδώ και 10 χρόνια έχει σταματήσει στην μέση, θα έπρεπε να είχε, και να εξακολουθεί να κάνει, τα πάντα, για να συνδράμει τον Δήμο μας, ώστε να κλείσει η Μεγαλύτερη πληγή του Νησιού μας.

3. Μιας και μίλησε για Αθλητικές Εγκαταστάσεις, και μιας και εξήγγειλε έργα πάνω σε αυτόν τον Τομέα, Μήπως θα έπρεπε να ζητήσει πρωτίστως μια μεγάλη συγνώμη από Κατοίκους και ιδιαίτερα από την Νεολαία της Φολεγάνδρου, διότι, η Φολέγανδρος δεν έχει κανένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα, ενώ στην τελευταία απογραφή αριθμούσε 760 μόνιμους κατοίκους και έχει γύρω στα 80 παιδιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

 

4. Τα Σχολεία μας, από πριν, αλλά περισσότερο φέτος, ελέω Covid-19, πάσχουν από αίθουσες διδασκαλίας ή στερούνται βασικών υποδομών. Υπάρχει κατά νου μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε συνεργασία με τον Δήμο ή θα γίνουν πασαλείμματα? Μην βιαστείτε να απαντήσετε, την απάντηση την γνωρίζω, και πολύ φοβάμαι ότι την γνωρίζουν οι περισσότεροι στο Νησί μας.

5. Τέλος, δεν διάβασα τίποτα για το Ιατρείο μας…

Θα ήταν βέβαια από την πλευρά μου λάθος, να μην αναφέρω ότι, θεωρώ θετική την Επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Φολέγανδρο, αλλά και στην Ίο και την Σίκινο ο Χωρικός Αντιπερεφερειάρχης, αλλά, μόνο αυτό δεν φτάνει πια!!!


Υ.Σ. Σας παραθέτω φωτογραφικό υλικό από τις τωρινές αθλητικές εγκαταστάσεις του Νησιού, Αναμένοντας άμεσα πράξεις από την Περιφέρεια και όχι Λόγια.