Cine Καλησπερίτης στην Σίκινο, η επιστολή του Ν. Περάκη στους Κιμωλίστες

 

Ο υπαίθριος κινηματογράφος της Κιμώλου, Cine Καλησπερίτης, έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από τους έλληνες και ξένους επισκέπτες που είχαν την τύχη να τον απολαύσουν.

Πρόκειται για κινηματογραφικές προβολές που διοργανώνονται από τους Κιμωλίστες εθελοντές που υπηρετούν τον πολιτισμό και το περιβάλλον ανιδιοτελώς και χαρίζουν μοναδικές στιγμές σε όσους βρίσκονται στην Κίμωλο αλλά και σε άλλα νησιά όπου επισκέπτεται η ομάδα.

Οι υπηρεσίες εθελοντικές το εγχείρημα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, οι χορηγοί πρόθυμοι να καλύψουν τις ανάγκες του όλου εγχειρήματος καθώς βλέπουν ότι αγκαλιάζεται από όλον τον κόσμο. Ο Δήμος είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και σημειώστε ότι οι προβολές είναι δωρεάν για όλους.

Οι χώροι που γίνονται οι προβολές μοναδικοί υπαίθριοι και  βάση μετεωρολογικού δελτίου. Κάθε φορά επιλέγεται και άλλος χώρος  και η προβολή γίνεται αν το επιτρέπει ο καιρός καθώς τα μποφόρ καθορίζουν την προβολή. Πάνω από τέσσερα μποφόρ δεν μπορεί να προβληθεί τίποτα, το γιατί θα το καταλάβετε μόλις θα δείτε τις φωτογραφίες.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου προβλήθηκε στην Κίμωλο στο Κάστρο παρουσία του σκηνοθέτη Νίκο Περάκη και της σεναριογράφου Κατερίνας Μπέη η ταινία «Success Story» και ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους που λίγο πριν απόλαυσαν την ταινία.


Ο Νίκος Περάκης  μετά την προβολή έστειλε μια επιστολή στους Κιμωλίστες που τα λέει όλα, για την ποιότητα του εγχειρήματος αλλά και την μοναδικότητα του.

 

«Αγαπητοί Κιμωλίστες,

Αγαπητέ Φώτη,

έλαβα την λίστα σας και σας ευχαριστώ για την ευχάριστη έκπληξη. Είχα ακούσει πολλά για το φεστιβάλ από τον Ντίνο Αυγουστίδη και τον Ζήνο Παναγιωτίδη, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι ο Καλησπερίτης ανταγωνίζεται τo Open Air Festival του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, άντε και σ΄ανώτερα.

Πολύ καλές οι επιλογές σας και για όλη την οικογένεια!

Με αυτή την ευκαιρία θα΄θελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και τις τέλειες προβολές των ταινιών μας σε τόσο ατμοσφαιρικούς χώρους. Όπως σας είπα και μετά την προβολή, πρώτη φορά άκουσα τόσο καθαρά τον ήχο της ταινίας.

Ρώτησα μάλιστα κι έναν πολύ καλό ηχολήπτη, αν είναι δυνατό στο Κάστρο της Κιμώλου ν΄ακούω πάλι ήχους που δεν ξανάκουσα μετά το μιξάζ και επιβεβαίωσε αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ: Μ΄ένα καλό πρόβολεα και τρία καλά ηχεία ο ήχος μπορεί να είναι πιο διαυγής από τον ήχο μιας μεγάλης παλιάς μεγάλης αίθουσας σαν αυτές που κάνουμε πρεμιέρες στην Αθήνα.

Φαντασθείτε ότι με λένε και κουφό!

Κάτι άλλο που θαύμασα ήταν η ενέργειά σας, η δική σας και των φανατικών Κιμωλιστών στο στήσιμο και το μάζεμα των προβολών. Μάλλον ζήλεψα που δεν έχω μερικούς τέτοιους στα γυρίσματα. Ίσως δεν δουλεύουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Σας εύχομαι και μελλοντικά καλή επιτυχία και αναγνώριση της προσπάθειάς σας, αν μη τι άλλο για το καλό των κατοίκων και των τουριστών του νησιού.

Σας ευχαριστώ πάλι για την εμπειρία κι ελπίζω να ξαναβρεθούμε σ΄ένα ρομαντικό ερείπιο.

Νίκος Περάκης

photo- Κιμωλίστες- Κάστρο – Κίμωλος

Ο Cine Καλησπερίτης απόψε βρίσκεται στην Σίκινο και η ομάδα μας έστειλε φωτογραφίες προκειμένου να μοιραστούμε μαζί σας τις μοναδικές στιγμές που ζουν αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Σικίνου.

Στην παραλία όσοι τυχεροί βρίσκονται εκεί  βιώνουν την μοναδικότητα του υπαίθριου κινηματογράφου που χαρίζει μοναδικές στιγμές έξω από τα καθιερωμένα, σε όσους έχουν την τύχη  να βρίσκονται όπου γίνονται οι προβολές του καλησπερίτη από τους Κιμωλίστες.

 

photo: Κιμωλίστες – Cine Καλησπερίτης – Σίκινος

photo: Κιμωλίστες – Cine Καλησπερίτης – Σίκινος

 

photo: Κιμωλίστες – Cine Καλησπερίτης – Σίκινος

 

photo: Κιμωλίστες – Cine Καλησπερίτης – Σίκινος