Βραβεύτηκε ο Δήμος Θήρας για τις “έξυπνες στάσεις” στα ΜΜΜ

Βραβείο απέσπασε ο Δήμος Θήρας στα Βραβεία Best City Awards για το 2020 για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πολυκαναλικής Ενημέρωσης Επιβατών για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς . Πρόκειται για τις «έξυπνες στάσεις» που δημιουργήθηκαν για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των συγκοινωνιών και υλοποίησε ο Δήμος Θήρας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ (Interreg).

Στα Best City Awards για το 2020 διοργανώθηκαν για 4η χρονιά και έχουν σχέση με δράσεις και έργα τα οποία αφορούν την Καινοτομία και Ποιότητα Ζωής στις Πόλεις.

Διοργανώνονται από την εταιρεία Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής και η επίσημη ανακοίνωση των νικητών έγινε στις 22 Φεβρουαρίου, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων, όπως αναφέρει η εταιρεία .

Κορυφαίες Διακρίσεις με βάση την συνολική βαθμολογία με τη συμμετοχή τους σε επιμέρους ενότητες των Best City Awards έλαβαν:

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έλαβε τη διάκριση Smart Town of the Year, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέκτησε τον τίτλο Smart City of the Year και ο Δήμος Αγιάς αναδείχθηκε σε Smart Municipality of the Year και τον τίτλο Smart City Supplier of the Year κέρδισε η Crowdpolicy.

 

Τα βραβεία στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου

 

Κυκλάδες

 

  • Χρυσό Βραβείο ο Δήμος Λέρου για την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού

 

  • Χάλκινο Βραβείο για το Δήμο Αμοργού για ανάπλαση πλατείας Όρμου  Αιγιάλης

 

  • Χάλκινο Βραβείο ο Δήμος Μήλου για ανάπλαση Κοινόχρηστων χώρων, Βιοκλιματική αναβάθμισμη του χώρου στάθμευσης και διαμόρφωση χώρου πρασίνου στον οικισμό Πλάκα .

 

  • Χάλκινο Βραβείο ο Δήμος Θήρας για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πολυκαναλικής Ενημέρωσης Επιβατών για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

  • Χάλκινο Βραβείο ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την δράση της Κοινωφελούς επιχείρησης για την Βοήθεια στον Πολίτη

 

Δωδεκάνησα

 

  • Αργυρό βραβείο ο Δήμος Πάτμου για τον Εξυπνο Ψηφιακό βοηθό στα δίκτυα 5G

 

  • Αργυρό βραβείο ο Δήμος Νισύρου για την Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων φωτισμού

 

  • Αργυρό βραβείο ο Δήμος Λειψών για τον έξυπνο οδικό φωτισμό

 

  • Χάλκινο βραβείο ο Δήμος Κάσου για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων (άμεσης ενημέρωσης για θέματα πολιτικής προστασίας).

 

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), αφού συνεχάρη όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητες και όσες βραβεύτηκαν δήλωσε «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε! Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Στο νησί της Σαντορίνης λειτουργούν δεκαπέντε «έξυπνες στάσεις» δίνοντας  την δυνατότητα στους επιβάτες να έχουν σωστή και ακριβής πληροφόρηση,  σε πραγματικό χρόνο στις στάσεις και στον κεντρικό σταθμό  για την άφιξη των  λεωφορείων. Ταυτόχρονα συμβάλλουν  στη συχνότερη χρήση των Μέσων Mαζικής Μεταφοράς αντί των ιδιωτικών οχημάτων, ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι έξυπνες στάσεις βρίσκονται: Αεροδρόμιο, Όρμος Αθηνιός, Φηρά (ΚΤΕΛ), Οία (πλατεία λεωφορείων), Ημεροβίγλι, Καρτεράδος (Ερωτόκριτος), Μεσσαριά (προς Φηρά), Βόθωνας (προς Φηρά), Καμάρι (στο τέρμα, στην αρχή του εσωπαραλιακού), Μεγαλοχώρι (προς Φηρά), Ακρωτήρι (στην πλατεία), Ακρωτήρι (έξω από τον  αρχαιολογικό χώρο), Εμπορείο (στην πλατεία προς Φηρά), Εμπορείο (στην στροφή Περιβόλου προς Φηρά) και στην Περίσσα (στο τέρμα).

 

 

Με πληροφορίες από το naxospress.gr