Απέκτησε σύγχρονο ασθενοφόρο το νησί της Θηρασιάς

Σύγχρονο ασθενοφόρο απέκτησε σήμερα ο Δήμος Θήρας  για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά του νησιού της Θηρασιάς .

Το ασθενοφόρο που θα εδρεύει από τις επόμενες ημέρες στο νησί της Θηρασιάς, παρέδωσε ο διοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. Χρήστος Ροιλός  στο  Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα. Στην τελετή παραλαβής στην οποία παρευρέθηκαν, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θηρασιάς Π. Καραμολέγκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας Γ. Δαρζέντας , και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας Β. Μαλαματένιος.

 

 

 

 

 

 

Το ασθενοφόρο της Θηρασιάς είναι ένα από τα 36 ασθενοφόρα που προορίζονται για τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου εκ των οποίων 12 παραδόθηκαν σήμερα.

Το κόστος της προμήθειας των ασθενοφόρων καλύπτεται από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της δημόσιας υγείας που έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα.

 

Την εκπαίδευση και την δαπάνη για τον οδηγό του ασθενοφόρου, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί, θα καλύψει η 2η ΔΥΠΕ.

 

Ο Δήμαρχος Θήρας παραλαμβάνοντας το ασθενοφόρο ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο και επεσήμανε την σημαντική κοινωνική διάσταση της προμήθειας του ασθενοφόρου οχήματος.

Η Θηρασιά, τόνισε ο Δήμαρχος, αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το θέμα της διακομιδής ασθενών από το νησί με κατάλληλη υγειονομική μονάδα και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού.