Ψευδείς οι κατηγορίες για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι δεν έχουν εμβολιαστεί

Ψευδείς οι κατηγορίες ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί σε υψηλό ποσοστό, καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά .

 

 Το 80% – 90% των υγειονομικών στα Νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά  έχει εμβολιαστεί

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΔΣ της Ενωσης επισημαίνεται ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ανά νοσοκομείο για το ποσοστό των εμβολιασμών στους υγειονομικούς το οποίο είναι 80%- 90% στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γεννηματάς, Τζάνειο, Νίκαια, Θριάσιο, Αττικό κ.λπ.

Οι καμπάνιες για τους εμβολιασμούς ξεκίνησαν στα νοσοκομεία εδώ και μήνες από τα Επιστημονικά Συμβούλια, τις Επιτροπές Λοιμώξεων και τις Επιτροπές Διαχείρισης νόσου covid 19, επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ.
Ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση και webinars πανελλαδικά, από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ για την ενημέρωση των υγειονομικών.

Ντροπή και αίσχος να ασχολούνται και να συκοφαντούν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με νόσο covid 19 και τους ασθενείς με άλλες ασθένειες εδώ και ένα χρόνο, και που μάλιστα τώρα τους έχει ανατεθεί μονομερώς και αποκλειστικά και το έργο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού , αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η ΕΙΝΑΠ.

 

Σε αναμονή για την 2η δόση του εμβολίου οι 4 γιατροί που νόσησαν στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”

Αναφερόμενοι στην χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) αναφορικά με τους τέσσερις γιατρούς που βρέθηκαν όλοι (και οι τέσσερεις) θετικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» τονίζει πως είχαν εμβολιασθεί με την 1η δόση και περίμεναν το ραντεβού τους για την 2η.

Μολύνθηκαν από συνοδό ασθενούς, γεγονός για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκηση του νοσοκομείου καθώς  δεν είχαν εφαρμοστεί  οι οδηγίες για τον έλεγχο του επισκεπτηρίου.

Απευθυνόμενοι στην εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και τους άλλους κυβερνητικούς αρμόδιους επισημαίνει πως πρέπει άμεσα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγγνώμη. Τονίζοντας ότι η επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για θέματα επιδημίας πρέπει επιτέλους να πάψει να αποτελεί πεδίο εκτόξευσης ψευδών πυροτεχνημάτων.

Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας και θα αντιμετωπίσουμε τους ασθενείς μας, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα προβλήματα που υπάρχουν με τους νοσούντες υγειονομικούς από τους οποίους ήδη θρηνούμε πάνω από 25 απώλειες και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με τις όποιες συκοφαντίες κυκλοφορούν και που μάλιστα εκτοξεύονται από κάποιους που βρίσκονται πολύ μακριά από την πρώτη γραμμή της μάχης, καταλήγει η καταγγελία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.