Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση στο σπίτι πως γίνεται- Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Η κομποστοποίηση αποτελεί μέρος της φυσικής διαδικασίας και του κύκλου της ζωής. Η  αποσύνθεση της οργανικής ύλης( τα υπολείμματα των τροφών μας ), με τη βοήθεια μικροοργανισμών και η επιστροφή της στο χώμα με σκοπό την επανένταξή της στην τροφική αλυσίδα, είναι σημαντική.

Η μείωση του όγκου των σκουπιδιών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας κομπόστ, αξιοποιώντας τα υπολείμματα των τροφών και άλλα οργανικά υλικά.

Eπιλέγοντας να κομποστοποιήσουμε στο σπίτι, μειώνουμε  κατά πολύ τον όγκο των σκουπιδιών , ενώ ταυτόχρονα παράγουμε  ένα πρώτης τάξεως βελτιωτικό εδάφους (λίπασμα) . Επίσης σε μεγάλες μονάδες κομποστοποίησης μπορεί να παραχθεί βιοαέριο με ευρύ φάσμα εφαρμογών, από την ηλεκτροδότηση έως και την τροφοδότηση οχημάτων.

Να σημειώσουμε ότι η παραγωγή οργανικών απορριμμάτων,  αποτελεί ένα από τα στοιχεία που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή σε μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενημερωθούμε και να εφαρμόσουμε την κομποστοποίηση, ώστε να σταματήσουμε να πετάμε καθημερινά μεγάλες ποσότητες από υπολείμματα τροφών και οργανικών υλικών( τσόφλια αυγών, φλούδες από λαχανικά και φρούτα, φύλλα απ’ τον κήπο και τα λουλούδια μας  κλπ) ως απορίμματα .

Ετσι μια μικρή αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να συμβάλλουμε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ΔΑΠΠΟΣ  συνεχίζοντας την ενημέρωση για την Ανακύκλωση ετοίμασε ένα νέο βίντεο όπου ενημερώνει για το πως μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση με σωστό τρόπο ακολουθώντας κάποια απλά βήματα.