Α.Σιγάλας: Καινούργια θετικά δεδομένα για την Σαντορίνη η νέα βάση στο νησί της AEGEAN

“Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται από τον Δήμο να βελτιώσει τις υποδομές του νησιού και να χτίσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες με σοβαρές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα” επισημαίνει σε ανακοίνωση του, αναφορικά με την απόφαση της AEGEAN να δημιουργήσει νέα βάση στο νησί για απευθείας πτήσεις με 8 Χώρες, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Ο Δήμαρχος Θήρας στην επιστολή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση «…..καθιστά τη Σαντορίνη ευκολότερα προσβάσιμη σε σημαντικές τουριστικές αγορές και συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού»

“Η νέα αυτή πραγματικότητα στον τομέα των αερομεταφορών διαμορφώνει καινούρια θετικά δεδομένα για τη Σαντορίνη”.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της Aegean, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και ελπίζουμε ότι την επόμενη τουριστική περίοδο, όταν θα έχουν εκλείψει οι σημερινές δυσμενείς συνθήκες, η Σαντορίνη θα «απογειωθεί» τουριστικά» “, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου Θήρας.

 

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση :

 

“Η Σαντορίνη βάση της Aegean για απευθείας πτήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς από τον Μάιο του 2021”

Στη συνέχεια της συνάντησής του Δημάρχου Θήρας, κου Αντώνη Σιγάλα με διευθυντικά στελέχη της Aegean, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου στις 8/10/2020 με αντικείμενο την αναβαθμισμένη παρουσία της εταιρίας στο νησί, ανακοινώθηκε ο ορισμός της Σαντορίνης ως βάση για απευθείας πτήσεις της Aegean σε ευρωπαϊκούς προορισμούς από την άνοιξη του 2021.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean, η Σαντορίνη θα λειτουργήσει ως βάση απευθείας πτήσεων της εταιρίας σε 6 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Ελβετία) και σε 8 προορισμούς (Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μιλάνο, Βενετία, Μαδρίτη, Μόναχο, Ζυρίχη) δύο φορές την εβδομάδα από τον Μάιο και Ιούνιο του 2021.

 

Η νέα αυτή πραγματικότητα στον τομέα των αερομεταφορών διαμορφώνει καινούρια θετικά δεδομένα για τη Σαντορίνη.

 

Αναγνωρίζει αφενός την ελκυστικότητα του νησιού ως κορυφαίου παγκοσμίου τουριστικού προορισμού ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές της πανδημίας.

 

Αφ’ ετέρου καθιστά τη Σαντορίνη ευκολότερα προσβάσιμη σε σημαντικές τουριστικές αγορές και συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

 

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται από τον Δήμο να βελτιώσει τις υποδομές του νησιού και να χτίσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες με σοβαρές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

 

Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της Aegean, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και ελπίζουμε ότι την επόμενη τουριστική περίοδο, όταν θα έχουν εκλείψει οι σημερινές δυσμενείς συνθήκες, η Σαντορίνη θα «απογειωθεί» τουριστικά”,  καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα.