Α. Σιγάλας: Άψογη θεσμική σχέση μεταξύ α΄και β΄βαθμού αυτοδιοίκησης

Συναντίληψη και αμοιβαία κατανόηση είναι τα στοιχεία της συνεργασίας Δήμου Θήρας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Θήρας Α.Σιγάλας, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ.Λεονταρίτη παρουσία του Επάρχου Θήρας Χ. Δαρζέντα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση τονίστηκε η άψογη θεσμική σχέση μεταξύ α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και η αρμονική συνεργασία .

Ποια είναι τα θέματα που συζητήθηκαν

 

• Η επισκευή της στροφής του δρόμου προς το λιμάνι του Αθηνιού, η οποία ολοκληρώνεται ως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Για το ίδιο πάντα έργο ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύτηκε ότι θα ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης για την επισκευή της 3ης στροφή του δρόμου του Αθηνιού.

• Η ολοκλήρωση του έργου στο Μονόλιθο με πλήρη αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου και την παράδοση του στην κυκλοφορία.

• Η υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου, ύψους 150.000,00 ευρώ.
(Παλαιότερη προγραμματική σύμβαση με το ίδιο αντικείμενο δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να μην απορροφηθεί το 50% του διαθέσιμου ποσού, ύψους περίπου 320.000,00 ευρώ).

• Η από κοινού εξεύρεση λύσης και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποδομής για την καταλληλόλητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως έδρα της ομάδας μας στη Σαντορίνη, η οποία αγωνίζεται σήμερα στην Β’ Εθνική κατηγορία.

• Η επικαιροποίηση της συμφωνίας για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης παραχώρησης του κτιρίου του Επαρχείου για την ανέγερση νέου Διοικητηρίου – Δημαρχείου στο οποίο θα συστεγάζεται το Γραφείο Επάρχου με την γραμματεία καθώς και η αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχείου.

O Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ Λεονταρίτη, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο του, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Χατζημάρκος υποστηρίζοντας την εκλογή του ως Γραμματέα στο 5μελές Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Επίσης για το υποστηρικτικό προς την Σαντορίνη έγγραφο, που απήυθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ Λεονταρίτης στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και αφορούσε στην άδικη υπαγωγή της Σαντορίνης στις περιοχές αυξημένης υγειονομικής επιτήρησης (κατηγορία 3).

Τέλος ο Δήμαρχος επισήμανε την σημασία της πλήρους υποστήριξης της Περιφέρειας στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης και εξέφρασε την βεβαιότητα του για την ύπαρξη νέων πεδίων συνεργασίας των δύο θεσμών στο μέλλον.