Στον Πειραιά σε καραντίνα οι 24 Γάλλοι που επέβαιναν στο Blue Star Delos

Mε κορωνοϊό διαγνώστηκε η Γαλλίδα καθηγήτρια  που επέβαινε στο Blue Star Delos και συνόδευε 23 Γάλλους μαθητές, με προορισμό τη Σαντορίνη χθες 19 Οκτωβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή καθώς  μετά τα αποτελέσματα των τεστ που είχαν διενεργηθεί κατά την άφιξη τους στη χώρα, διαπιστώθηκε  για τη Γαλλίδα καθηγήτρια  είναι θετική στον κορωνοϊό.

Αυτή τη στιγμή μετά την αποβίβαση τους στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα καθηγήτρια και οι 23 μαθητές είχαν φτάσει στο «Ελ Βενιζέλος» από την Γαλλία, όπου και υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα.

Συνεχίζοντας το ταξίδι τους με προορισμό τη Σαντορίνη,  ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ  για τα αποτελέσματα των τεστ που γίνανε στο «Ελ Βενιζέλος», όπου διαπιστώθηκε ότι  η Γαλλίδα καθηγήτρια είναι θετική στον κορωνοϊό.

Δόθηκαν οδηγίες για την επιστροφή του γκρουπ που βρισκόταν εν πλω με προορισμό την Σαντορίνη, να επιστρέψουν στον Πειραιά προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα.

Δεν αποβιβάστηκαν στο νησί της Σαντορίνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Santorini Magazine,  κρίθηκε από τις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία προτιμότερο, να επιστέψουν στον Πειραιά και να  μην επιβαρυνθεί το ξενοδοχείο καραντίνας στην Σαντορίνη με 24 άτομα.

Το Blue Star Delos εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς- Πάρος- Νάξος-Ιος-Θήρα και επιστροφή στον Πειραιά.

Επέβαιναν συνολικά 485 επιβάτες  με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και με τους Γάλλους μαθητές και την καθηγήτρια σε απομόνωση μέσα στο πλοίο μέχρι να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Πειραιά  όπου τους περίμενε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Κατά την διάρκεια της νύχτας  ακολούθησε η διαδικασία απολύμανσης όλων των χώρων και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία  ιχνηλάτησης.