Χ.Δαρζέντας: O δρόμος στον Μονόλιθο & τον Αθηνιό, Το Οδικό δίκτυο και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός

Ολοκληρώθηκε το έργο στον Μονόλιθο και δίνεται στην κυκλοφορία ο δρόμος 1 /10/2020 , μας λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Santorini Magazine και τη Χαρά Καπότου, o Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας. Ωστόσο το συνολικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί παρά μόνο το κομμάτι που ανήκει στην Περιφέρεια καθώς απομένει ένα κομμάτι του έργου που ανήκει στον Δήμο Θήρας . Το έργο του δρόμου στον Αθηνιό αναμένεται να παραδοθεί τέλος Οκτώβρη. Συζητήσαμε για τo οδικό δίκτυο της Σαντορίνης και την αποκατάσταση του και την Ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού για τους ΟΤΑ & την Περιφέρεια το νέο εργαλείο που θα είναι στα χέρια των Δήμων και της Περιφέρειας για την υλοποίηση έργων άμεσα, μέσω των υπηρεσιών που θα έχει, με χρηματοδότηση της ΕΕ. Οι υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας είναι υποστελεχωμένες ο Οργανισμός με τις δικές του υπηρεσίες θα καλύπτει εκτός των άλλων αυτό το σημαντικό κενό αναφέρει στη συνέντευξη ο ‘Επαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας.

Santorini Magazine: Σε πιο στάδιο βρίσκεται το έργο στο Μονόλιθο?

Χ.Δαρζέντας: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι μπορεί και σήμερα -1 Οκτώβρη- να δώσουμε το δρόμο σε κυκλοφορία. Έχει ολοκληρωθεί το έργο της απορροής των υδάτων έχει πέσει η άσφαλτος και έχει γίνει και ένα προστατευτικό τοιχίο που κατασκευάστηκε για την ασφάλεια των οδηγών. Μένει μια λεπτομέρεια μια σχάρα για την απορροή των υδάτων και δίνεται στην κυκλοφορία.

Santorini Magazine: Τελειώσαμε δηλαδή με το συγκεκριμένο πρόβλημα?

Χ.Δαρζέντας: Ναι από εμάς ( Περιφέρεια) τουλάχιστον στο κομμάτι που μας αναλογούσε που και αυτό, δεν μας αναλογούσε ο Περιφερειάρχης ήθελε να βοηθήσει την κατάσταση και την περιοχή και το προχώρησε. Με δική του πρωτοβουλία είχε προβλέψει το έργο να δοθεί με απευθείας ανάθεση. Ωστόσο δεν βρέθηκε κανένας Σαντορινιός να το πάρει γιατί τους φανήκανε λίγα τα χρήματα όποτε αναγκαστήκαμε να πάμε σε διαδικασίες κανονικές και ο νόμος 4412 είναι ένας νόμος ο οποίος είναι της καθυστέρησης. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 19/8/2019 και τώρα φτάνουμε στην ολοκλήρωση του. Ήταν να παραδοθεί στις 23 Αυγούστου δεν το παρέδωσε ο εργολάβος γιατί διεκδικούσε επιπλέον χρήματα, τα οποία δεν δοθήκανε οπότε αναγκάστηκε να το ολοκληρώσει χάρη στη στάση των υπηρεσιών μας. Έτσι φτάσαμε στο ευτυχές γεγονός να δώσουμε το έργο σε κυκλοφορία και να ικανοποιήσουμε όλους τους κατοίκους και να σταματήσει η ταλαιπωρία.

Santorini Magazine: Αναφέρατε ότι όσο αφορά εμάς έχει τελειώσει το έργο. Έχει ολοκληρωθεί το έργο ή έχει τελειώσει η δικιά σας (Περιφέρεια) δουλειά?

 Χ.Δαρζέντας: Το δικό μας κομμάτι αλλά ήδη έχει ενημερωθεί ο Δήμος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες. Θα πρέπει να κάνουν ένα συμπληρωματικό έργο που θα καθοδηγεί τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα. Εκεί χρειάζεται μια παρέμβαση απ το Δήμο οπότε πιστεύω ότι σύντομα θα προχωρήσει. Έπρεπε να ψάξει ο Δήμος το ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπήρχε εκεί, αν χρειαζόταν απαλλοτρίωση ή ότι άλλο χρειαζόταν για να μπορέσει να κάνει αυτόν τον διάδρομο διαφυγής των υδάτων.

Santorini Magazine: Οπότε το πρόβλημα στην ουσία δεν έχει λυθεί.

Χ.Δαρζέντας: Από την δική μας την πλευρά έχει τελειώσει. Ακόμη έχει δουλειά, αλλά πιστεύω στα αντανακλαστικά του Δήμου, είναι πολύ ισχυρά και πιστεύω σύντομα θα έχει λυθεί και αυτό το θέμα.

Santorini Magazine: Με το δρόμο στον Αθηνιό πως προχωράνε τα πράγματα ?

Χ.Δαρζέντας: Ο Αθηνιός προχωρά καλά είναι ένα πρωτοποριακό έργο . Είναι ένα σημαντικό έργο μια πρωτοποριακή μελέτη και θα παρέχει ασφάλεια στον επισκέπτη.

Santorini Magazine: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται?

Χ.Δαρζέντας: Τελείωσαν οι κολόνες τα αντήρια και ξεκινάει το τελικό στάδιο, η εξέδρα η οποία θα στηρίζεται πάνω στις κολώνες , ώστε στο τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη να ολοκληρωθεί . Οπότε θα λυθεί και το πρόβλημα του δρόμου στον Αθηνιό.

Santorini Magazine: Με το οδικό δίκτυο τι γίνεται?

 Χ.Δαρζέντας: Κάποια χρήματα που περισσέψανε από το έργο στο Μονόλιθο με αυτά ρίξαμε ένα κομμάτι άσφαλτο στο δρόμο Βόθωνα – Πύργου. Αυτό το κομμάτι ήταν το χειρότερο κομμάτι που υπήρχε στη Σαντορίνη το καλύψαμε τώρα. Σίγουρα θέλουμε να ενεργοποιηθεί ο καινούργιος τρόπος δημοπράτησης.

Santorini Magazine: Δεν είναι το χειρότερο κομμάτι υπάρχουν και άλλα κομμάτια που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση στο νησί.

Χ.Δαρζέντας: Όχι αυτό ήταν το χειρότερο κομμάτι . Να σας πω ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο δεν έχει ούτε μία λακκούβα, κυματοειδή (σαμαράκια) ανομοιόμορφα κομμάτια ναι, γιατί είναι κατεστραμμένο το οδόστρωμα αλλά λακκούβες δεν έχει. Γιατί βγαίνει μία φορά την εβδομάδα ειδικό συνεργείο και τις καλύπτει. Φθαρμένος , ναι είναι ο δρόμος.

Santorini Magazine: Καθιζήσεις έχει επίσης, στα παλιά μπαλώματα που γίνανε στις λακκούβες.

Χ.Δαρζέντας: Παρεμβαίνουμε άμεσα, αν δεν έχει γίνει καλή δουλειά στο δίκτυο ναι,  δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο και έχουμε αυτά τα γνωστά αποτελέσματα και αυτό ναι το έχουμε παντού. Πριν λίγο καιρό που πηγαίναμε με τον παλιό τρόπο δημοπράτησης απέστειλα έγγραφο στη ΔΕΗ,ΔΕΥΑΘ, ΟΤΕ, τον Δήμο παντού, ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σκάψει μετά, να περάσει καλώδια σωλήνες αποχέτευσης , ύδρευσης κλπ. Αυτό θα κάνω και όταν εγκριθεί ο καινούργιος τρόπος δημοπράτησης και εκεί θα λυθεί το θέμα σε μεγάλο βαθμό. Να σημειώσω ότι στο Βόθωνα είχε να πέσει άσφαλτος από το 2003.Πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή. Η Περιφέρεια ξέρει το θέμα είναι όλοι ενήμεροι και πιέζω συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα σημεία για να υπάρχει ασφάλεια στους δρόμους.  Η Περιφέρεια είναι εδώ ξέρει τα θέματα με λίγο υπομονή όλα θα γίνουν.

Santorini Magazine: Για την αποκατάσταση συνολικά του οδικού δικτύου υπάρχει σχεδιασμός?

Χ.Δαρζέντας: Το καινούργιο πρόγραμμα θα είναι 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια που σημαίνει ότι θα  τα έχουμε στη διάθεση μας μετά την δημοπρασία , θα έχουμε και τον εργολάβο και τις υπηρεσίες για να μπορέσουμε να φτιάχνουμε μεγάλα κομμάτια.

Santorini Magazine: Αποκαταστάσεις δηλαδή σε μεγάλα τμήματα του δικτύου.

Χ.Δαρζέντας: Εγώ ήθελα να φτιάξω το κομμάτι απ το Βόθωνα έως τον Πύργο και το δεύτερο είναι από το Εμπορείο τη διασταύρωση έως τον Σκλαβενίτη. Μακάρι να έχουμε περισσότερα χρήματα και πιέζουμε για αυτό για να καλύψουμε περισσότερους δρόμους.

Santorini Magazine: Πότε λέει ο σχεδιασμός ότι θα ξεκινήσουν αυτά ?

Χ.Δαρζέντας: Για φέτος δεν το βλέπω. Είμαστε στο τελικό στάδιο ωστόσο για να δρομολογηθεί ο καινούργιος τρόπος δημοπράτησης .Για μένα αν συμβεί αυτό επειδή δεν θα έχουμε ανάγκη από νέες δημοπρασίες θα έχουμε τα πάντα για να καλύψουμε μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου. Έχουμε πάρει 7 εκατομμύρια ευρώ για τον καινούργιο δρόμο Αεροδρόμιο – Οία και όταν έχεις πάρει τόσα χρήματα είναι δύσκολο να διεκδικήσεις και άλλα κονδύλια.

Santorini Magazine: Η Ίδρυση του Οργανισμού Ανάπτυξης θα επηρεάσει τα έργα?

Χ.Δαρζέντας: Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ. Αυτά τα εργαλεία είναι καινούργια και εγώ όταν έχω ένα μηχανικό τι να κάνω, ακόμα και έτσι κάνουμε δημοπρατήσεις, δεν θα είναι το ίδιο αργότερα. Όταν έχεις έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό στελεχωμένο με μηχανικούς κλπ θα μπορείς να δώσεις μια μελέτη να την ετοιμάσουν και μετά να ελέγξουν οι δικές σου υπηρεσίες και να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση. Θεωρώ ότι θα είναι ένα καλό εργαλείο και για την Περιφέρεια και για τους Δήμους.

Santorini Magazine: Με δεδομένο ότι όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες απ’ όσο γνωρίζω και το Επαρχείο Θήρας…

Χ.Δαρζέντας: Αυτό είναι σίγουρο πριν από κάποια χρόνια είχαμε 5 μηχανικούς αυτή τη στιγμή 4 μηχανικούς έχει η διεύθυνση στη Σύρο και την προϊσταμένη, παλιά 5 είχε μόνο το Επαρχείο Θήρας, τώρα έχουμε 1 μηχανικό. Ο περιφερειάρχης έχει ζητήσει 60 μηχανικούς για την Περιφέρεια, δεν έχει εγκριθεί. Χθες χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο ότι εδώ και 10 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις στην Περιφέρεια. Τι να κάνεις να περιμένεις ? Σου δίνει λοιπόν αυτή την δυνατότητα με αυτό το εργαλείο τώρα τον Αναπτυξιακό Οργανισμό να πάρεις κόσμο. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου αυτός ο Οργανισμός να δουλέψει καλά. Υπάρχουν και κάποιες ενστάσεις για το πως θα δουλεψει, δίνουμε σε ιδιώτες, ανοίγουμε παράθυρα κλπ. Ποιοι είναι πχ στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας 5 Δήμοι είναι θα κάνουν έναν οργανισμό τέτοιο. Είναι στο χέρι του Δημάρχου το πώς θα λειτουργεί καλύτερα αυτός ο Οργανισμός. Αν δουν ότι δεν λειτουργεί να πιέσουν να λειτουργήσει. Εγώ πιστέυω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα .

Santorini Magazine: Ο έλεγχος αυτών των Οργανισμών από ποιους θα γίνεται ?

Χ.Δαρζέντας: Από αυτούς που τον έχουν συστήσει, απ τους Δημάρχους και την Περιφέρεια θα υπάρχει Διευθύνων Σύμβουλος κλπ. Ο κάθε Δήμαρχος θέλει να παράγει έργο αυτός είναι ο στόχος του. Αν έλεγε ο κάθε δήμος ότι θα κάνει μια εταιρεία θα έλεγα ότι…..

Santorini Magazine: Σας ρωτάω γιατί είπατε ότι υπάρχουν ήδη ενστάσεις

Χ.Δαρζέντας: Επειδή λένε κάποιοι ότι οι προηγούμενοι Οργανισμοί δεν πετύχανε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψάξουμε να βρούμε κάποιο εργαλείο και στο χέρι μας είναι να πετύχουμε, ο σημερινός νομοθέτης πρέπει να το λάβει υπόψιν.Αυτό είπα και στην συνεδρίαση, οι ενστάσεις μας θα έπρεπε να είναι, ο καινούργιος νόμος να είναι με τέτοιο τρόπο δομημένος,  ώστε να μην αφήνει περιθώριο αποτυχίας. Δηλαδή, πάρε τα προηγούμενα χρόνια, τι έγινε με τους οργανισμούς που φτιάχτηκαν, γιατί απέτυχαν, πια ήταν τα λάθη που γίνανε και φτιάξε ένα νομοθετικό πλαίσιο τέτοιο, που να μην υπάρχει τρόπος να αποτύχουν.

Santorini Magazine: Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να έχει ο Οργανισμός είναι η διαφάνεια και η φερεγγυότητα.

Χ.Δαρζέντας: Ναι συμφωνώ απολύτως σ ότι αφορά τη διαφάνεια. Να το προβλέψει ο νόμος και να υπάρχουν μηχανισμοί που να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή. Αυτό το θέλουν όλοι. Εγώ το θέλω πάνω απ όλα. Ευτυχώς το Επαρχείο δεν διαχειρίζεται ούτε ένα ευρώ. Οπότε αυτό είναι καλό, γιατί δεν μπορεί κανένας να σου πει το γνωστό ότι όποιος έχει στα χέρια το μέλι το γλείφει. Είμαι πάντα υπέρ της διαφάνειας, του πόθεν έσχες και υπέρ όλων αυτών των μηχανισμών που υπάρχουν, για να μην μπορεί κανένας να θίξει συνειδήσεις. Κάνουμε κάτι γιατί μας αρέσει και θέλουμε να προσφέρουμε και να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τα παιδιά μας. Να πούνε και αυτά ότι πατέρας μας ήταν κάποτε σ αυτό το πόστο και κάτι άφησε στον τόπο. Αυτό μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Santorini Magazine:Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός πρέπει να ιδρυθεί έως τις 31/12/2020, από την 1/1/2021 τα έργα θα αρχίσουν να υλοποιούνται?

Χ.Δαρζέντας: Θα πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα όλη η διαδικασία γιατί τα 72 δισεκατομμύρια ευρώ που παίρνουμε από την Ευρώπη πρέπει να έχουν απορροφηθεί μέχρι το 2023. Οπότε δεν περισσεύει ούτε ένα δευτερόλεπτο για καθυστερήσεις. Πρέπει άμεσα να φτιαχτούν οι Οργανισμοί για να γίνει η απορρόφηση. Είμαστε σ ένα κράτος, που δυστυχώς έχει νόμους σαν τον 4412 που για να ολοκληρωθεί ένα έργο θέλει ενάμιση χρόνο. Αν είναι να ξεκινήσουμε και να θέλουμε τέτοιους χρόνους, πότε θα υλοποιηθεί το έργο. Πότε θα γίνει η απορρόφηση των χρημάτων, θα χάσουμε και αυτό το πλοίο και θα είναι ότι χειρότερο για την Πατρίδα.