Βενετία: Τουρίστες με ημερήσιο εισιτήριο – Πού γίνεται η κράτηση

Με ημερήσιο εισιτήριο εισόδου η επίσκεψη στη Βενετία και η διανυκτέρευση

 

Το νέο μέτρο δεν αφορά μόνο τους τουρίστες της μίας ημέρας, αλλά και εκείνους που θα διανυκτερεύσουν στην πόλη

Εάν θέλετε να πάτε στη μαγική ιταλική πόλη των Δόγηδων, τη Βενετία, για μονοήμερη εκδρομή πλέον δεν παίρνετε το αυτοκίνητό σας και πάτε. Θα πρέπει πρώτα να προμηθευθείτε ένα εισιτήριο εισόδου στην πόλη. Αυτό αποφάσισε να εφαρμόσει, από τις 25 Απριλίου, η διοίκηση της πόλης με σκοπό να ελέγξει τις μεγάλες ροές τουριστών που την επισκέπτονται ετησίως.

Έτσι, από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων για είσοδο στην πόλη. Σημειώνεται ότι αυτή δεν αφορά μόνο τους τουρίστες της μίας ημέρας, αλλά και εκείνους που θα διανυκτερεύσουν στην πόλη. Γιατί μπορεί οι τελευταίοι να απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους εισόδου, ωστόσο θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να ισχύσει η απαλλαγή.

 

Ποιες ημέρες θα ισχύσει

Η καταβολή τέλους εισόδου θα ισχύσει για 29 ημέρες μεταξύ 25 Απριλίου και 14 Ιουλίου.

Οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

25-30 Απριλίου
1-5 Μαΐου
11-12 Μαΐου
18-19 Μαΐου
25-26 Μαΐου
8-9 Ιουνίου
15-16 Ιουνίου
22-23 Ιουνίου
29-30 Ιουνίου
6-7 Ιουλίου
13-14 Ιουλίου

 

Το τέλος χρεώνεται για ημερήσιες επισκέψεις μεταξύ 8.30 π.μ. και 4 μ.μ. Για το 2024, είναι 5 ευρώ ανά άτομο ανά ημέρα.

Για το 2024, η πόλη έχει απαλλάξει από το τέλος όσους ταξιδεύουν στα περισσότερα από τα νησιά της λιμνοθάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών Μουράνο και Μπουράνο, καθώς και του Λίντο, όπου βρίσκονται οι παραλίες της πόλης.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επισκέπτες στο Μουράνο και το Μπουράνο θα πρέπει να πληρώσουν το τέλος ούτως ή άλλως, καθώς για να φθάσουν εκεί θα πρέπει να πάρουν βαπορέτο από το κέντρο της πόλης.

Όσοι διέρχονται από την Piazzale Roma (τερματικός σταθμός λεωφορείων), το Tronchetto ή τη Stazione Marittima (όπου εξακολουθούν να ελλιμενίζονται μικρά κρουαζιερόπλοια) θα απαλλάσσονται, εφόσον δεν περνούν στην «Παλιά Πόλη».

 

Πώς γίνεται η πληρωμή;

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χρέωση εισόδου στη Βενετία είναι ήδη σε λειτουργία και θα τη βρείτε εδώ.

Η αρχική οθόνη προσφέρει δύο επιλογές: Exemptions (απαλλαγές) και Payment of the fee (πληρωμή του τέλους). Κάνοντας κλικ στη δεύτερη επιλογή μεταφέρεστε σε μια σελίδα που διαχειρίζεται η Venezia Unica, ο επίσημος ιστότοπος τουρισμού της πόλης.

 

Πηγή: newmoney.gr