Το συγγραφικό έργο του Γιάννη Μπουτάρη και της Μαρίας Μαυρικάκη στο Μπελλώνιο την Παρασκεύη 17 Ιουνίου

Τιμητική εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του Γιάννη Μπουτάρη και της Μαρίας Μαυρικάκη διοργανώνει ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 19:00 στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά Σαντορίνης.

 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα νέα βιβλία των συγγραφέων «ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΟΣ» και «ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ».

 

Σύμφωνα με τη να ανακοίνωση του Δήμου Θήρας “τα δύο βιβλία παρουσιάζουν τις πραγματικές ιστορίες των πρωταγωνιστών τους, στην πρώτη περίπτωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης και νυν Προέδρου του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στη δεύτερη τις ιστορίες «επτά διαφορετικών φωνών», όπως τις συγκεντρώνει στο βιβλίο της η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη.

Κοινός τόπος και των δύο βιβλίων είναι ο εθισμός.

Στο «Εξήντα χρόνια τρύγος», την αυτοβιογραφία του Γιάννη Μπουτάρη, που συνέγραψε με τη βοήθεια της Μαρίας Μαυρικάκη, παρουσιάζονται σε 30 αυτοτελή κεφάλαια, ιστορίες από τις επιχειρήσεις του και τα γλέντια, από το κτήμα στη Νάουσα και το Νυμφαίο, από τον εθισμό στο αλκοόλ, από την πολιτική, την ανάληψη της δημαρχίας Θεσσαλονίκης, τον Αρκτούρο και την ομάδα μπάσκετ του Άρη.

Από την άλλη πλευρά, στο «Εξαρτάται. Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση», η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τη «συνεξάρτηση» που βιώνουν η οικογένεια και οι φίλοι ενός ανθρώπου εθισμένου. Στο βιβλίο της αποτυπώνει γυμνή την αλήθεια κάθε πλευράς, το ακόρεστο του ελλείμματος, τις προσπάθειες θεραπείας και τις υποτροπές, τη μελαγχολία, τις ενοχές και τη συγχώρεση.

 

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι:
Πέτρος Βαμβακούσης, οινολόγος
Γιάννης Κουλέλης, οινικός σύμβουλος, WSPC Tutor
Ξενοφών Φύτρος, φιλόλογος, συγγραφέας

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Αντώνης Σιγάλας

Συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η Αντιδήμαρχος Θήρας, κ. Σοφία Κίτσου

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συνδημότες και κάθε ενδιαφερόμενο, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους”, καταλήγει η ανακοίνωση –  πρόσκληση για την εκδήλωση που θα γίνει στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά στις 17 Ιουνίου.