Η Άνοιξη ήρθε για να μείνει, στο Νηπιαγωγείο της Έξω Γωνιάς με Γνώση και Αγάπη

Με ζωγραφικά παράθυρα και  τοιχογραφίες γεμάτες φως και χρώμα θα καλωσορίζουν από δω και στο εξής κάθε μέρα  την ‘Ανοιξη στο νηπιαγωγείο της ‘Εξω Γωνιάς οι μικροί μαθητές.  Κάτω από το ” Δέντρο της γνώσης και της Αγάπης”  της aRT.to.s  εκεί  όπου  οι μαθητές ζωγράφισαν  τους καρπούς του γεμίζοντας το με τη δική τους Αγάπη  θα απολαμβάνουν τη γνώση.

 

Η ομάδα της aRT.t.o.s.(ART TEAM OF SANTORINI) κλήθηκε για ακόμη μια φορά να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να δημιουργήσει για τους μαθητές ένα χαρούμενο περιβάλλον. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς την διευθύντρια του νηπιαγωγείου Λίντα Μπουρτζάλα και τους συνεργάτες της, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον Δήμο Θήρας αλλά και τους  μικρούς μαθητές δημιουργήσανε ένα πρότυπο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, που θα  κάνει τα παιδιά να χαμογελούν, να μαθαίνουν και να σκέφτονται δημιουργικά.

Το σχολείο τους γέμισε ζωγραφιές και  εκτός από το δέντρο της Γνώσης και της Αγάπης δημιούργησαν και τον δικό τους κήπο,  μαθαίνοντας τα φυτά, την φροντίδα τους και την σημαντικότητα της φύσης και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούνε.

Στόχος του εγχειρήματος δεν ήταν άλλος από την δημιουργία ενός όμορφου περιβάλλοντος που μέσα από τη καλαισθησία θα  μπορεί να προσφέρει τη γνώση και να μαθαίνει στα παιδιά πως η δημιουργία και η συμμετοχή είναι η αρχή της μάθησης.

Καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, γονείς, Δήμος, τοπικοί επιχειρηματίες και οι μικροί μαθητές  ένωσαν τις δυνάμεις τους και μετέτρεψαν το Δημόσιο Νηπιαγωγείο  της Έξω Γωνιάς σε ένα σύγχρονο πρότυπο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί έχουν πια όλα τα εφόδια που χρειάζονται και την υλικοτεχνική υποδομή να διδάξουν με σύγχρονες μεθόδους και οι μικροί  μαθητές  να απορροφήσουν τη γνώση,  σε ένα όμορφο περιβάλλον σαν παραμύθι ενδιαφέρον και διαδραστικό.

Παιχνίδια, κουκλόσπιτα, ασφαλές πάτωμα, σκάλες αναρρίχησης, προντζέκτορες, βιβλία, , ηχοσύστημα, αναλώσιμα, φυτά και πολλά ακόμα είναι αυτά που προστέθηκαν στο Νηπιαγωγείο της Έξω Γωνιάς, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως, όταν κάποιος θέλει μπορεί να καταφέρει αυτό που ίσως φαντάζει ακατόρθωτο.

 

 

Όλοι πια μπορούν να είναι περήφανοι  για αυτό που δημιούργησαν με γνώμονα την Αγάπη και την προσφορά.

” Όλοι μαζί καταφέραμε με επιμονή και υπομονή να δημιουργήσουμε και να απολαύσουμε έναν ονειρεμένο χώρο που μαζί με την υπέροχη θέα του, έκανε την κάθε μας μέρα εκεί μοναδική και αξέχαστη!!!!!

Δημιουργήσαμε Απολαύσαμε και Παραδίδουμε στους επόμενους μαθητές ένα Πρότυπο ΔΗΜΟΣΙΟ Νηπιαγωγείο!!!!!!!
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ!!!!!

Ευγνώμων που έζησα αυτη τη δημιουργική έκσταση!!!!!!” αναφέρει η Διευθύντρια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου της Εξω Γωνιάς Λίντα Μπουρτζάλα στην ανάρτηση της σε κοινωνικό δίκτυο.

 

” Όταν ζωγραφίζεις παιδικές φανταστικές και ονειρικές εικόνες και δημιουργείς με τα παιδιά και την φαντασία τούς…αν μη τη άλλο γίνεσαι για λίγο παιδί ..και δεν θέλεις να τελειώσει” συμπληρώνει σε δική του ανάρτηση ο επικεφαλής της a.RT.to.s Χρήστος Κεσσάριος Αντωνιάδης ευχαριστώντας τους συνεργάτες του Γωγώ Τριψιάνη και Δημήτρη Κοϊμτζή.

Σε μια άλλη ανάρτηση  αναφέρονται οι θαυματοποιοί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα θαύματα

” Όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν όραμα, Λίντα Μπουρτζάλα, Χριστίνα Μπουζιώτη ο Δήμος και η Πολιτεία Ζησης Δροσος ιεραρχεί και ικανοποιεί τις ανάγκες, οι Τοπικοί επιχειρηματίες αγαπούν και συνδράμουν με τις δωρεές τους και οι γονείς είναι αρωγοί κ συμπαραστάτες τότε γίνονται ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!

Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:

Στον ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ
– για το στρώσιμο της αυλής με δάπεδο ασφαλείας
– για τα χρώματα για να βαφτεί το εξωτερικό του κτηρίου και της αυλής
-για την νέα ταμπέλα του σχολείου μας
-για την συντήρηση της κεντρικής εισόδου
– για τα φυτά που φύτεψαν τα παιδιά στα παρτέρια

Στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ
-για τα παιχνίδια της αυλής (σπιτάκι αυλής, σκάλες αναρρίχησης ,τσουλήθρα, μπασκέτα)
-για την αγορά 20 βιβλίων για την δανειστική βιβλιοθήκη
-για την αγορά συσκευής έκτακτης επικοινωνίας
-για την στήριξη την συνεργασία κ την αμέριστη συμπαράσταση!!!!!!

Στους Τοπικούς επιχειρηματίες
-για την αγορά και τοποθέτηση διαδραστικού πίνακα και προτζέκτορα (ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ)
-για την αγορά ξύλινου κουκλόσπιτου (ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ)
-για την αγορά βιβλίων για την βιβλιοθήκη μας κ προμήθεια σε μελάνια(ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑΚΗ )
-για την αγορά ηχοσυστήματος (ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑΚΗ )
– για την Εικαστική παρέμβαση στην αυλή μας από ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΉ ΟΜΆΔΑ της aRT.t.o.s ( art team of Santorini) και τους δημιουργούς εικαστικούς καθηγητές Xristos Cesarios Antoniadis , Gogo Trypsiani , Δημήτρη Κοϊμτζή για το εκπληκτικό ζωγραφικό αποτέλεσμα αλλά και το διαδραστικό με το δένδρο τής γνώσης και της αγάπης!! (“ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ” ΜΑΡΚΟΣ ΖΩΡΖΟΣ)”.

Εμείς να ευχηθούμε το παράδειγμα της Έξω Γωνιάς να γίνει τρόπος ζωής και το Δέντρο της Γνώσης και της Αγάπης,  να απλώσει τις ρίζες του όπου χρειάζονται ένα θαύμα. Μπράβο σε όλους.