Τι συμβαίνει με το σκάφος XANIA I ; Ποιος είναι ο καπετάνιος του σκάφους; / Video

Ποιος είναι ο καπετάνιος του σκάφους ΧΑΝΙΑ Ι ;

Χθες 1 Οκτωβρίου  στο δρομολόγιο του σκάφους Θηρασιά – Αμμούδι – Θηρασιά που εκτελεί το σκάφος ΧΑΝΙΑ Ι υπήρχε αδυναμία προσέγγισης στο λιμάνι στο Αμμούδι Σαντορίνης παρά  τον καλό καιρό που επικρατούσε.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων κατά τις απελπισμένες προσπάθειες να δέσει το σκάφος στο λιμάνι του Αμμουδίου διαπιστώθηκε πως καπετάνιος του σκάφους το οποίο ήταν γεμάτο επιβάτες ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Θηρασιάς Π. Καραμολέγκος και όχι ο καπετάνιος που είναι δηλωμένος στο σκάφος.

Βίντεο που αποδεικνύουν τα όσα λέμε δείχνει ξεκάθαρα και την αδυναμία του σκάφους να προσεγγίσει το λιμάνι στο Αμμούδι αλλά και το ποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του σκάφους ΧΑΝΙΑ Ι.

 

Η υπόθεση με την αντικατάσταση της λάντζας που εκτελεί το δρομολόγιο Θηρασιά – Αμμούδι φαίνεται να παίρνει περίεργες διαστάσεις καθώς παρά τον νόμιμο διαγωνισμό που έφερε την αλλαγή του σκάφους στο συγκεκριμένο δρομολόγιο πολλά παράδοξα συμβαίνουν από την μέρα που ανέλαβε.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, οι κάτοικοι στις 24 Σεπτεμβρίου μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο λιμάνι της Ρίβας στη Θηρασιά διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή τους σκάφους εκφράζοντας την ανασφάλεια τους για αυτή την αλλαγή. Ανασφάλεια γιατί το ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ  που εκτελούσε το δρομολόγιο επί σειρά ετών  ήταν και το άτυπο ασθενοφόρο του νησιού. Εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το νέο σκάφος θα δυσκολευτεί να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι στο Αμμούδι κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θηρασιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Santorini Magazine ανέφερε πως διαμαρτύρονται άδικα και πως πρώτα να δούνε το σκάφος και μετά να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι και πως παρασύρθηκαν από μια  από μια ομάδα κατοίκων και είναι θύματα παραπληροφόρησης.

Στις 25 Σεπτεμβρίου το σκάφος ΧΑΝΙΑ Ι  ανέλαβε το συγκεκριμένο δρομολόγιο μετά από τον διαγωνισμό που προηγήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αντικαθιστώντας το σκάφος ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ που εκτελούσε τα τελευταία χρόνια το δρομολόγιο. Στους επιβάτες ζητήθηκε να συμπληρώσουν τα ονόματα τους και να υπογράψουν προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι κάτοικοι για να μην πληρώνουν εισιτήριο γιατί το δρομολόγιο είναι επιδοτούμενο. Οι κάτοικοι για αυτή την ενέργεια προχώρησαν σε καταγγελία του σκάφους ΧΑΝΙΑ Ι  με παραλήπτη το Λιμεναρχείο Θήρας και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας να πάρει το Λιμεναρχείο την λίστα από το σκάφος. Μετά από πίεση του καπετάνιου όπως αναφέρεται στην καταγγελία ομολόγησε πως η εντολή για την λίστα είχε δοθεί από τον πρόεδρο της Κοινότητας Πέτρο Καραμολέγκο. Για την παραπάνω καταγγελία το Santorini Magazine έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 27 Σεπτεμβρίου θέτοντας κάποια ερωτήματα για τα οποία αναμένει απάντηση.

Σε επικοινωνία που είχαμε  με το Λιμεναρχείο Θήρας η απάντηση που λάβαμε είναι πως δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια λίστα και πως το σκάφος το μόνο που μπορεί να συλλέξει είναι τον αριθμό γενικά των επιβαινόντων κατά τις  αναχωρήσεις και τις αφίξεις και όχι ονόματα ιδιότητες και υπογραφές.

Στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Θηρασιάς Πέτρος Καραμολέγκος φαίνεται καθαρά στα video  και στις φωτογραφίες να οδηγεί το σκάφος ΧΑΝΙΑ Ι  προκειμένου να καταφέρει να δέσει στο λιμάνι του Αμμουδίου.

30 Σεπτεμβρίου 2023 – ΑΜΜΟΥΔΙ – ΧΑΝΙΑ Ι

30 Σεπτεμβρίου 2023

30 Σεπτεμβρίου 2023

1 Οκτωβρίου 2023

Το Santorini Magazine έχει στείλει το αποδεικτικό υλικό στα αρμόδια όργανα και αναμένουμε την συνέχεια.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Θηρασιάς Π.Καραμολέγκο αναφέραμε το θέμα για το οποίο τον καλέσαμε ωστόσο δεν μπορέσαμε να πάρουμε απάντηση για το συμβάν καθώς όπως μας δήλωσε έχει κακοκαιρία και είναι σε διάσωση………..

 

 

Η αλλαγή της λάντζας στη Θηρασιά σκορπά “απόνερα”

“Παραπληροφορήθηκαν οι κάτοικοι”. Γιατί δεν παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Θηρασιάς στην συγκέντρωση των κατοίκων.

Δυναμική η συγκέντρωση των κατοίκων της Θηρασιάς που διαμαρτυρήθηκαν για την αντικατάσταση της λάντζας

Κινητοποίηση των κατοίκων της Θηρασιάς στο λιμάνι της Ρίβας στις 18:00 για την αλλαγή της λάντζας