Τι γίνεται με την διαχείριση της κρουαζιέρας και το Υachting στη Σαντορίνη;

“Το μέλλον του Θαλάσσιου Τουρισμού”- Ποιες είναι οι υποδομές της Σαντορίνης ;

 

Η ενότητα το  Yachting & η Κρουαζιέρα  με τίτλο « Το μέλλον του Θαλάσσιου Τουρισμού» ήταν ένα από τα πάνελ , με συντονιστή τον Θεόδωρο Κόντε , Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου, στο πλαίσιο του 1ου διεθνούς συνεδρίου πολυτελούς τουρισμού στη Σαντορίνη.

Στο συγκεκριμένο τραπέζι ομιλητές ήταν ο Γιώργος Βερνίκος Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης ιδιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και ΓΓ ΣΕΤΕ , ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας ΄Αγγελος Ρούσσος ,ο Fiorenzo Spadoni RINA Yachting Commercial Director, ο Γεράσιμος Γερολυμάτος Επικεφαλής οργανωτικής επιτροπής του Olympic Yacht Show και o Νίκος Μαυρίκος Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών πλοίων- Εξαγωγέων.

Αναφορικά με την διαχείριση της  κρουαζιέρας  και το yachting στη Σαντορίνη ρωτήθηκε  ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Άγγελος Ρούσσος.

“Τα λιμάνια και οι λιμενικές υποδομές στο νησί βρίσκονται σε νηπιακή κατάσταση’ επεσήμανε ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου. Ενημέρωσε για τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο προμελέτης για την Μαρίνα και το Λιμάνι του νησιού στη θέση Μονόλιθος. Τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα που αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη Μαρίνας, η οποία δεν διαθέτει μονόκλινα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά τρίκλινα για να τονίσει την έλλειψη θέσεων σ’ αυτή. Τις 50 μελέτες που εκπονούνται και θα είναι πολύ χρήσιμες ειδικά για τa MegaYachts, για όλα τα “άγραφα” λιμανάκια για να αποκτήσουν λιμενικές ζώνες ,νερό και ασφάλεια. .

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Γιώργου Βερνίκου Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης ιδιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και ΓΓ ΣΕΤΕ όπου αστειευόμενος ρώτησε τον κ. Ρούσσο αν όσα ανέφερε για τα επικείμενα έργα θα τα προλάβουν όσο ζούνε. « Ο κόσμος θέλει να δει έστω και μια πέτρα να μπαίνει απάντησε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου επισημαίνοντας ότι “αυτές δυστυχώς είναι οι διαδικασίες”.

Για την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Λιμανιού στη Σαντορίνη μίλησε ο Δημήτρης Ιατρίδης Εκτελεστικός Διευθυντής Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι από την Σαντορίνη πραγματοποιούνται 4.200 αφίξεις ακτοπλοϊκών,  μετακινούνται 1.200.000 επιβάτες και μεταφέρονται 17.000 φορτηγά για εφοδιασμό. Τα νέα εναλλακτικά καύσιμα για την κίνηση των πλοίων μέχρι το 2030 πρέπει να έχουν επιτευχθεί μαζί με την δημιουργία του Λιμανιού της Σαντορίνης.