Σε εξέλιξη η ανέλκυση του σκάφους που εξόκειλε στα βράχια στο αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα

Αρκετές ώρες μετράει πια το σκάφος τύπου καταμαράν που εξόκειλε από χθες το βράδυ στον κυματοθραύστη έξω από το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα στη Σαντορίνης.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Λιμενική αρχή έστειλε σήμα χθες το βράδυ προκειμένου όλα τα σκάφη να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο καθώς αναμενόταν σχετική κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους. Ο καπετάνιος του συγκεκριμένου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στην εντολή των λιμενικών αρχών με αποτέλεσμα το σκάφος κατά τις βραδινές ώρες να προσαράξει ακυβέρνητο έξω από το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα.

Εδώ και αρκετές ώρες Λιμενικές αρχές και Λιμενικό ταμείο Θήρας συντονίζουν την προσπάθεια μεταφοράς του σκάφους στη στεριά από το σημείο που έχει προσαράξει  προκειμένου να μην προκληθεί θαλάσσια ρύπανση αλλά και να απομακρυνθεί το σκάφος από το σημείο. Πριν από λίγη ώρα ήρθε στο σημείο και ο ιδιοκτήτης και καπετάνιος του σκάφους ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα καθώς χθες είχε μια δύσκολη μέρα.

Στο σημείο έφτασε γερανοφόρο όχημα βαρέως τύπου προκειμένου να ανελκύσει το σκάφος στη στεριά ωστόσο η διαδικασία σταμάτησε για νομικούς λόγους όπως μας είπανε χωρίς να διευκρινίζεται το ποιοι είναι αυτοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να εκπονηθεί σχέδιο για την συγκεκριμένη ενέργεια από την εταιρεία που ανέλαβε την  ανέλκυση του σκάφους και την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για αποφευχθεί η θαλάσσια ρύπανση, η τήρηση της διαδικασίας που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις .

Εως αυτή τη στιγμή δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη αναφορικά με την ανέλκυση του σκάφους και έχει διακοπή οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να δείξει επίσης σημάδια βελτίωσης ο καιρός.

 

Η Λιμενική αρχή Θήρας διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος.

 

Σκάφος εξόκειλε έξω από το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα