Θετικές εξελίξεις για τον Πολιτισμό στη Σαντορίνη

Στην προγραμματική του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα ενταχθεί το θέμα του Αρχαίου Θεάτρου Θήρας ,ανέφερε σχετικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Κίτσου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας,μετά από ερώτηση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Αργυρού για το θέμα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Η Σοφία Κίτσου με αφορμή την συγκεκριμένη ερώτηση ανέφερε επίσης, πως ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης του Αρχαιολογικού Μουσείου των Φηρών, στο οποίο θα εκτεθεί και η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, που έμενε στις αποθήκες του Μουσείου μέχρι σήμερα .Παράλληλα συμπλήρωσε πως προχωράει και η μεσαία στάθμη του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας.

Υπολογίζεται περίπου στα τέλη Ιουλίου η έναρξη λειτουργίας του ανακαινισμένου Μουσείου όπου θα εκτεθούν 25 συνολικά ολοκληρωμένοι τοίχοι που αποκαταστάθηκαν, ευρήματα των ανασκαφών της Προϊστορικής Πόλης του Ακρωτηρίου που βρισκόταν στις οικίες, επισήμανε κατά την τοποθέτηση της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θήρας.