Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας ,Γ’ κατηγορίας, των κλάδων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.

Τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα επιμορφωτικά προγράμματα σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας , ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο 2021 και αφορούν επιχειρήσεις που ανήκουν στη χαμηλή επικινδυνότητα, Γ’ κατηγορία, των κλάδων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.

Τα σεμινάρια πρέπει να υποβληθούν για έγκριση τουλάχιστον 60 ημέρες πριν τη διοργάνωσή τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας,  για τον λόγο αυτό οι εργοδότες που επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εντός των παρακάτω ημερομηνιών:

 

  • Πάρο , Αντίπαρο: έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις για το σεμινάριο  5 & 6 Μαρτίου

 

  • Μύκονο, Σαντορίνη, Θηρασιά: έως τις 4 Φεβρουαρίου για το σεμινάριο  12 & 13 Απριλίου

 

  • Σύρο : έως τις 12 Φεβρουαρίου για το σεμινάριο 19 & 20 Απριλίου

 

  • Αμοργό, Κέα, Δονούσα: έως τις 4 Μαρτίου,  οι ημερομηνίες για το σεμινάριοθα ανακοινωθούν μετά την δήλωση συμμετοχής, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

  • Ανδρο, Τήνο: έως 8 Μαρτίου, οι ημερομηνίες για το σεμινάριο θα ανακοινωθούν μετά την δήλωση συμμετοχής, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

  • Πάρο, Αντίπαρο,Νάξο, Ίο, Μήλο, Κίμωλο: έως 15 Μαρτίου, οι ημερομηνίες για το σεμινάριο θα ανακοινωθούν μετά την δήλωση συμμετοχής, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

  • Ανάφη, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Κύθνο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σχοινούσα, Φολέγανδρο: έως 29 Μαρτίου, οι ημερομηνίες για το σεμινάριο θα ανακοινωθούν μετά την δήλωση συμμετοχής, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Μετά την επιμόρφωση κάθε εργοδότης που απασχολεί προσωπικό έχει τη δυνατότητα, να ασκεί ο ίδιος τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρησή του.Διαφορετικά είναι απαραίτητο να προσλάβει εξωτερικό συνεργάτη για όσο διάστημα απασχολεί προσωπικό αυξάνοντας έτσι τα λειτουργικά του έξοδα.

Όσοι έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση, θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στα τμήματα που θα πραγματοποιηθούν το 2021, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που θα λάβουν από το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να υποβάλλουν άμεσα τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

  •  συμπληρωμένη αίτηση επιμόρφωσης με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου

 

  •  εικόνα taxis με όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης (προσωποποιημένη πληροφόρηση επιχείρησης taxisnet)

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται με την αποστολή τους μέσω email στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για τις επιχειρήσεις χαμηλής επικινδυνότητας, Γ’ κατηγορία και θα καταβληθεί με την οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής.

Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 10 ώρες (2 ημέρες) και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκτός αν κατά το διάστημα υλοποίησης ισχύει «Lock Down», οπότε θα γίνει εξ’ αποστάσεως μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, όπως προβλέπεται.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης και τα γραφεία των νησιών.

Πληροφορίες: Τμήμα Kατάρτισης, τηλ. 22810 82346 (εσωτερικό 4) και γραφεία νησιών: ΑΝΔΡΟΣ 22820 51490 / ΤΗΝΟΣ 22830 22404 / ΜΥΚΟΝΟΣ 22890 23937 / ΠΑΡΟΣ 22810 82346 / ΝΑΞΟΣ 22850 22767 / ΜΗΛΟΣ 22870 23970 / ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22860 25788

https://www.e-kyklades.gr/articles/texnikoi_asfaleias