Σε συναγερμό η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω Covid.

Κλιμακώνονται τα μέτρα  σε όλη την Ευρώπη καθώς σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) οι θάνατοι στην ΕΕ/ΕΟΧ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν φτάσει τα 201.151 άτομα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)  προειδοποιεί  για  τις ΜΕΘ σε ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις καθώς εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να καλυφθούν όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια  τις επόμενες εβδομάδες αν δεν επιβραδυνθεί ο αριθμός των λοιμώξεων.

Τα 5 εκατομμύρια πλησιάζουν οι λοιμώξεις με την Ευρώπη να προσπαθεί να αντισταθεί στο δεύτερο κύμα.

 

Lockdown

 

Ιρλανδία

Ήδη ανακοινώθηκε πλήρες lockdown στην Ιρλανδία για 6 εβδομάδες με στόχο να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας. Από τα μεσάνυχτα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου θα αρχίσει να ισχύει το lockdown με τα σχολεία ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μάρτιν.

Ουαλία

Η Ουαλία ανακοίνωσε αυστηρό κλείσιμο για 17 ημέρες «firebreak» που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι με εστιατόρια, bars, και υπηρεσίες φιλοξενίας να είναι κλειστά. Ενώ θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε άτομα που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Οι μόνοι που θα μπορούν να μετακινηθούν θα είναι όσοι δεν θα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Η υπόλοιπη Ευρώπη μετρά εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα με τις κυβερνήσεις να βρίσκονται σε συναγερμό και να εξετάζουν την λήψη μέτρων.