Σ.Ζαχαράκη: Πρώτες οι Κυκλάδες στην Ευρώπη και την Μεσόγειο στις αφίξεις. Επιδοτούμενα σεμινάρια εκπαίδευσης το επόμενο διάστημα

«Πρωταγωνίστησαν οι Κυκλάδες στις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές αφίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και τη Μεσόγειο». Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κρατήσεις φτάνουν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ανέφερε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Χαρά Καπότου στην εκπομπή «Σημείο Αναφοράς» με Επίκεντρο τις Κυκλάδες στον FM1.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού που είναι σήμερα η Σ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στη Χώρα ανάλογα με το τι έχει να αναδείξει η κάθε περιοχή.

Ο οινοτουρισμός, η γαστρονομία, ο περιπατητικός τουρισμός, ο καταδυτικός, ο αθλητικός,τα φεστιβάλ, αλλά και άλλες μορφές τουρισμού,  είναι στο 10ετές πλάνο του Υπουργείου και ήδη γίνονται αρκετές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση επεσήμανε.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατάρτισης των εργαζομένων που όπως σημείωσε το πρόβλημα που παρατηρήθηκε φέτος με την έλλειψη προσωπικού «είναι ένα διεθνές πρόβλημα» δίνοντας πληροφορίες και για άλλες χώρες.

Σημειώνοντας ότι,  θα αρχίσουν επιδοτούμενα σεμινάρια για 20.000 ανέργους στην αρχή του έτους,  ενώ θα υπάρξει στοχευμένη και διευρυμένη επανακατάρτιση για τους ανθρώπους του τουρισμού γενικότερα. Η ψηφιακή κατάρτιση των εργαζομένων είναι αναγκαία τόνισε η υφυπουργός.

Επίσης σε  ερώτηση για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στις υποδομές  και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν φέτος σε ορισμένα νησιά, επισήμανε  τις συνέργειες που αναπτύσσονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια τονίζοντας ότι ο τουρισμός στηρίζεται στις συνέργειες και με βάση αυτές αντιμετωπίστηκαν  άμεσα τα προβλήματα, καθώς και την αναγκαιότητα του σχεδιασμού των υποδομών αλλά και τον «έλεγχο» της ροής των επισκεπτών που θα επεκτείνει την τουριστική περίοδο, μέσα και από την αξιοποίηση του θεματικού τουρισμού.