Ρόδος: Άγρια επίθεση οδηγών ταξί στην Uber – Εργαζόμενος με σπασμένο πόδι

Σοβαρά επεισόδια την Πέμπτη (27/4) στη Ρόδο όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας Uber. Εκτεταμένες ζημιές, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και καταγγελίες για επιθέσεις σε εργαζομένους. Η ανακοίνωση της εταιρείας.

Εκτεταμένες ζημιές, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και καταγγελίες για επίθεση κατά εργαζομένων συνθέτουν το σκηνικό που επικράτησε την Πέμπτη (27/4) στη Ρόδο, και μάλιστα τώρα που ξεκινάει και η τουριστική περίοδος σε ένα νησί-ναυαρχίδα για τον κλάδο.

Ομάδα οδηγών ταξί επιτέθηκε και πραγματοποίησε βανδαλισμούς σε δεκάδες οχήματα, τα οποία ανήκουν στην εταιρία Uber, με τις ζημιές να εκτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ σημείωσαν ότι όλα έγιναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όταν οι άγνωστοι εισέβαλαν στην αλάνα και προκάλεσαν ζημιές σε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Είναι ενδεικτικό ότι ζημιές προκλήθηκαν και σε δύο αυτοκίνητα ιδιωτών κι ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι -νωρίτερα- είχαν προηγηθεί μία σειρά επεισοδίων εντός κι εκτός της πόλεως της Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρίας Uber. Υπήρξαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τρεις προσαγωγές ενώ τρεις εργαζόμενοι της εταιρείας τραυματίστηκαν, με τον έναν να έχει σπασμένο πόδι.

 

 

Το χρονικό των συγκρούσεων

 

Προ ημερών, ανακοινώθηκε επισήμως ότι οχήματα της Uber αρχίζουν να λειτουργούν στη Ρόδο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς ταξί του νησιού.

Ο πρόεδρος των οδηγών ταξί, σε δήλωση του σε τοπικά ΜΜΕ, τόνισε ότι είναι «σαν να μας κλείνει τα σπίτια», με τους ταξιτζήδες να ισχυρίζονται ότι οι οδηγοί της UBER λειτουργούν με χαμηλότερη χρέωση από ό,τι λέει ο νόμος και ότι δεν είναι νόμιμοι, κάτι που απορρίπτεται από τους τελευταίους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόλος της Uber στην Ρόδο αριθμεί από 30 έως 50 οχήματα, τα οποία φέρουν διακριτικά.

Όπως καταγγέλλεται, από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, την Τρίτη 25/4, μέχρι και χθες που έγιναν τα ακραία γεγονότα καταστροφής των αυτοκίνητων και της σκληρής επίθεσης κατά των εργαζομένων μας, σημειώθηκαν ακόμη τρία περιστατικά βίας και τραμπουκισμού από οδηγούς ταξί, για τα οποία ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία της Ρόδου και τα συμβάντα καταγράφηκαν.

Η αστυνομία προέβη στις απαραίτητες συστάσεις για να συμμορφωθούν.

Επεισόδια στην έδρα της Uber/photo:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

 

Ευλόγως, λοιπόν, εγείρονται κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους, όπως: α) Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά σε μια χώρα που έχει νόμους και πολιτισμό, β) Από πότε ο «πολίτης» μπορεί και παίρνει το νόμο στα χέρια του, γ) Από πότε η νομιμότητα πρέπει να υποκύπτει στην παρανομία, δ) Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν θα πρέπει να καταδικάσουν τα γεγονότα, ε) Ο εισαγγελέας δεν θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να επέμβει, στ) Ο νόμιμα εργαζόμενος υπάλληλος σε τι φταίει και τον ξυλοκοπούν.

 

COOLRHODES IKE: «Καταγγέλλουμε την βία. Η νομιμότητα δεν εκβιάζεται»

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου.

Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο.

Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι: Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της.

Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Η Uber καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά βίας και δολιοφθοράς κατά του στόλου τοπικού συνεργάτη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στην Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός» δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

 

Πηγή: news247