Πως η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θα υποδεχθεί το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Ποιος είπε ότι η πανδημία έχει σταματήσει τα ταξίδια και τις δραστηριότητες στον πολιτισμό.

«Οι ζωγραφιές των μαθητών της ART.T.O.S. ξεκινάνε το μακρύ ταξίδι για την Ιαπωνία»

 

Στη συνάντηση της Ανατολής με τη Δύση,  η ART.T.O.S. (Art Team Of Santorini), και οι μικροί μαθητές της, με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας, θα συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην Ιαπωνία.

 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μικρών παιδιών αλλά και να λειτουργήσει η τέχνη ως μέσο έκφρασης και κατανόησης της διαφορετικότητας του κάθε πολιτισμού, ανά τον κόσμο. Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή παιδιών 4-15 ετών από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας παιδικά έργα τέχνης.

ART.T.O.S. / Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition

 

Ο Θεσμός του παγκόσμιου διαγωνισμού της παιδικής Μπιενάλε ’Kanagawa’’Biennial World Children Art Exhibition υπάρχει εδώ και 40 χρόνια και υποστηρίζεται από την UNESCO.

Στην προηγούμενη διοργάνωση μία (1) μαθήτρια της Art.t.o.S, απέσπασε  το βραβείο Kanagawa, ανάμεσα σε μόλις 12 παιδιά από την Ελλάδα που έχουν διακριθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας  οι μαθητές της Art.t.o.S. (56 παιδιά) από τα τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, θα συμμετέχουν και πάλι στον παγκόσμιο διαγωνισμό , υπό την καθοδήγηση των εικαστικών Χρήστο Cesario Αντωνιάδη και Γεωργία Τρυψιάνη και με την συνεργασία της αντιδημάρχου πολιτισμού του Δήμου Θήρας, Σοφία Κίτσου.

Τα παιδιά μας θα στείλουν ζωγραφιές γεμάτες άρωμα Σαντορίνης και το ηχηρό μήνυμα ότι η νέα γενιά της Σαντορίνης  θα συνεχίσει να ελπίζει, να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να παράγει πολιτισμό, αναφέρει η Art.t.os. στο μήνυμα της.

Καλή επιτυχία στα παιδιά της Art.t.os., που «εν μέσω καραντίνας εκεί που όλα έχουν σταματήσει και σε πείσμα των καιρών μαθητές από την Σαντορίνη ταξιδεύουν στην άπω ανατολή μέσω της τέχνης».