Προσοχή θυελλώδεις άνεμοι- 103km η ισχυρότερη ριπή στην Ανάφη

Σε ανανέωση της προειδοποίησης των κατοίκων προχώρησε το Λιμεναρχείο Θήρας για τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούν στην περιοχή του Αιγαίου προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επικρατούν άνεμοι 7-8 μποφόρ

ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr σήμερα επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι, με τις ριπές τους στο Αιγαίο να ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα.

Η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Τετάρτης 27/1 καταγράφηκε στην Ανάφη και ήταν ίση με 103 χλμ/ώρα, όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο 28 Ιανουαρίου προβλέπονται:

Τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται έως το πρωί στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ από το μεσημέρι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

‘Ανεμοι

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 8, στην Θεσσαλία από -1 έως 11, στην Ήπειρο από -3 έως 11, στη Στερεά από 0 έως 1, στην Πελοπόννησο από 2 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 9, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 4 έως 11 και στην Κρήτη από 5 έως 13 βαθμούς.