Πρόσκληση για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2021

Με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2021, που θα πραγματοποιηθεί 29 Μαΐου -1 Ιουνίου 2021 η Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη N. Αιγαίου Φ. Ζαννετίδη,  καλούνται οι παραγωγοί που μεταποιούν ή/και τυποποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες και έχουν την δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=12474)

Διευκρινίζεται ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διέπουν το εγχείρημα αυτό της ΠΝΑΙ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και μετά τις 8/3/2021 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Επισημαίνεται ότι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί η φυσική Έκθεση στο Metropolitan Expo, με ταυτόχρονη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ψηφιακής Έκθεσης. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της FOOD EXPO Digital οι εκθέτες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο προφίλ της επιχείρησής τους, όπου θα παρουσιάζονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους.

Οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προκαθορισμένες συναντήσεις (one to one meetings και business networking) με εγχώριους και διεθνείς αγοραστές. Παράλληλα, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι διεθνείς έμποροι τροφίμων θα έχουν την δυνατότητα να δουν το προφίλ των εκθετών που συμμετέχουν στην έκθεση και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους. Επίσης, θα μπορούν να στείλουν αιτήματα στους εκθέτες για τον προγραμματισμό συναντήσεων μέσω chat και βιντεοκλήσης κατά τη διάρκεια της FOOD EXPO Digital.

 

Πως θα γίνει η επιλογή των εκθετών

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενες προδιαγραφές της συμμετοχής.

 

Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει πως λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που θα προκύψουν βάσει των εξελίξεων της πανδημίας του Covid-19 και προκειμένου να συμβάλει στη στήριξη του τομέα της υγείας, διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής της στην εν λόγω Έκθεση και σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα μη συμμετοχής.

Επίσης σε περίπτωση που λόγω συνθηκών ακυρωθεί η φυσική Έκθεση και η διοργανώτρια εταιρία προχωρήσει στη διεξαγωγή μόνο της διαδικτυακής Έκθεσης, δεκτοί από την Περιφέρεια θα γίνουν μόνο οι εκθέτες που κατέθεσαν αίτηση στην παρούσα φάση.

Για πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:

Για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου τηλ : 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων

Για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδω τηλ : 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων