Πρόσκληση για δημιουργία ‘Ενωσης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Κυκλάδων (ΕΜΜΕΚ)

Με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Volcano, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανεργία έως ότου αποφασιστεί η επαναλειτουργία του σταθμού, ο Παναγιώτης Μυτιληναίος δημοσιογράφος του Volcano TV απέστειλε επιστολή στην οποία καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ Κυκλάδων, να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να ιδρυθεί η Ένωση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Κυκλάδων.

 

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Παναγιώτη Μυτιληναίου.

 

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι.

Θέλω να σας ευχαριστήσω, μέσα από τη καρδιά μου, για την στήριξή σας και την στάση που κρατήσατε σχετικά με την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού της Σαντορίνης.

Εκτός από την αγάπη του κόσμου που εκφράστηκε με εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα, όλοι οι συνάδελφοι μας στο Νομό στάθηκαν δίπλα μας, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη.
Η ευγενής επαγγελματική άμυλα και ο ανταγωνισμός , μέσα μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, δεν εμπόδισε τους περισσότερους από σας να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους..

Το θέμα θέλω να ξεκαθαρίσω δεν ήταν προσωπικό.

Σήμερα εργάζομαι εγώ στο συγκεκριμένο μέσο, αύριο θα εργάζονται κάποιοι άλλοι συνάδελφοι.
Κάθε μέσο ενημέρωσης που κλείνει κοστίζει θέσεις εργασίας αλλά είναι και χτύπημα στη πολυφωνία και κατ επέκταση στην δημοκρατία.

Εμείς που νιώσαμε το φάσμα της ανεργίας δίπλα μας, αλλά και όλοι εσείς που αγωνίζεστε καθημερινά στα μέσα σας για να επιβιώσετε, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε πως έφτασε η ώρα να δημιουργήσουμε το Κυκλαδικό όργανο που θα μας φέρει πιο κοντά αλλά και που θα μας θωρακίσει σαν εργαζόμενους.

Το προσπαθήσαμε στο παρελθόν χωρίς επιτυχία, όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και ίσως θαπρεπε να ξανα- προσπαθήσουμε.

Η Ενωση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Κυκλάδων (ΕΜΜΕΚ) ίσως νάφτασε η ώρα να δημιουργηθεί.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ όσους από σας το επιθυμούν να οργανώσουμε μια τηλεδιάσκεψη μετά τις γιορτές για να κάνουμε το πρώτο βήμα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο email: enthira@otenet.gr .

Η τηλεδιάσκεψη θα έχει διερευνητικό χαρακτήρα χωρίς δεσμεύσεις , απλά να ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις για το θέμα της ίδρυσης ενός δικού μας συνδικαλιστικού οργάνου.

Μπορώ να αναλάβω προσωπικά την διοργάνωση και περιμένω τις συμμετοχές σας.
Περιμένω τις απαντήσεις σας.
Σας ευχαριστώ για τη στήριξη».

Όσοι χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Παναγιώτη Μυτιληναίο στα τηλέφωνα : 6970 255 347 –22860 25221 .